Κόσμος

Μέσα στο lockdown διέπλευσε τον Ατλαντικό με το σκάφος του για να βρει τους γονείς του (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα τρίμηνο στη θάλασσα του Ατλαντικού συμπλήρωσε ο σύγχρονος θαλασσοπόρος από την Πορτογαλία. Πρόκειται  για τον 47χρονο Χουάν Μανουέλ Μπαλεστέρο που διέσχισε με 9μετρο σκάφος εν μέσω πανδημίας τον Ατλαντικό ωκεανό για να σμίξει με τους γονείς του.

Το ταξίδι κράτησε 85 μέρες για τον ταξιδευτή που ζει στην Ισπανία, αλλά βρέθηκε στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας , όταν έμαθε ότι ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από την Ισπανία προς την Αργεντινή μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού. Μέσα σ’ ένα 24ωρο πήρε την απόφαση να …σαλπάρει ολομόναχος.

Ξεκίνησε από το Πόρτο Σάντο στο πορτογαλικό αρχιπέλαγος της Μαδέρας με 200 ευρώ και απόθεμα φαγητού.

“Ήθελα να είμαι με τους γονείς μου”, τον 90χρονο Κάρλος και την 82χρονη Νίλντα Γκόμεζ, είπε ο 47χρονος στο Associated Press

Όμως η καταιγίδα είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές καθυστερήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών κυμάτων στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, που πέταξαν το σκάφος και έσπασαν ένα καλώδιο, προκαλώντας του φόβο μέσα στη μέση του πουθενά.

Ωστόσο μετά τις αναγκαίες επισκευές στη Βραζιλία ξεκίνησε ξανά το ταξίδι, αλλά ούτε η πλοήγηση στο Ρίο ντελ Πλάτα που οδηγεί στο Μαρ ντελ Πλάτα στην πατρίδα του την Αργεντινή ήταν εύκολη υπόθεση. Τελικά όλα πήγαν καλά.

Αν και δεν κατάφερε να φθάσει εγκαίρως στις 15 Μαϊου για τα γενέθλια του πατέρα του, πρόλαβε να γιορτάσει μαζί του τη Γιορτή του Πατέρα στις 21 Ιουνίου, αφού μετά από σχεδόν τρεις μήνες ταλαιπωρίας έφθασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του μόλις την περασμένη εβδομάδα. Εκεί υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό, όπου βγήκε αρνητικός, κι έτσι κατάφερε να αγκαλιάσει τους γονείς του. Ο 47χρονος Αργεντινός δεν κάνει ακόμα σχέδια για νέο ταξίδι. Προτιμά να μείνει στο σπίτι του, κοντά στο πατρικό του όπως λέει. “Θα φυτέψω έναν κήπο και θα πάρω τρεις κότες. Θα περάσω αυτό το χειμώνα με τους γέρους μου”, δηλώνει. “Θέλω να είμαι μαζί τους”.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa