Κόσμος

Μήνυμα της Βενεζουέλας στην ΕΕ: Σταματήστε την ανάμειξη στα εσωτερικά μας

Η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε να απελάσει τον Γερμανό πρέσβη από τη Βενεζουέλα, ενώ ο Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί πρόεδρος της χώρας, ζήτησε από τη Γερμανία να διαπιστεύσει άλλον στη θέση του που θα είναι επιλογή του ίδιου.

Τα παραπάνω δήλωσε μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας. Συγκεκριμένα είπε: «Το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε μήνυμα με αίτημα ο κύριος Ότο Γκεμπάουερ να αναγνωριστεί ως ο εκπρόσωπος του μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό. Σκοπεύουμε να επικοινωνήσουμε με τον κύριο Γκεμπάουερ».

Ο πρεσβευτής που έχει διορίσει ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο δεν έχει ανακληθεί προς το παρόν, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως η γερμανική κυβέρνηση «την παρούσα στιγμή δεν εμπλέκεται σε πολιτικές συζητήσεις» με τον πρεσβευτή.

Ο Γερμανός πρεσβευτής στην Βενεζουέλα, Ντάνιελ Κρίνερ, ένας από τους δυτικούς πρεσβευτές που είχε υποδεχθεί τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γκουαϊδό κατά την επιστροφή του στο Καράκας, κατηγορήθηκε από την κυβέρνηση Μαδούρο για «ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις» της Βενεζουέλας και του ζητήθηκε προχθές να εγκαταλείψει τη χώρα «μέσα σε 48 ώρες».

Χθες, ο Κρίνερ συναντήθηκε με τον Γκουαϊδό στο Καράκας με τους δύο να συζητούν μεταξύ άλλων και την διπλωματική εκπροσώπηση, σύμφωνα πάντα με την εκπρόσωπο του γερμανικού ΥΠΕΞ.

Ο Γκουαϊδό με ανάρτησή του στο Twitter είπε ότι εξέφρασε στον Γερμανό πρεσβευτή την «απόρριψη των απειλών από το καθεστώς των σφετεριστών», σημειώνοντας ότι η γερμανική πρεσβεία στο Καράκας θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό την ηγεσία του εμπορικού επιτετραμμένου.

«Επανεξετάστε την πολιτική της διαρκούς ανάμειξης»

Από την πλευρά της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να «επανεξετάσει» την πολιτική «διαρκούς ανάμειξης» στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας.

«Η Βενεζουέλα ελπίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επανακτήσει την ισορροπία και θα επανεξετάσει τις θέσεις της διαρκούς ανάμειξης στις εσωτερικές μας υποθέσεις, την ξεκάθαρη ευθυγράμμιση με την επιθετική στρατηγική της Ουάσινγκτον και τη στήριξή της σε αντισυνταγματικές ενέργειες της ακραίας αντιπολίτευσης», τόνισε με tweet του ο Βενεζουελάνος υπουργός Εξωτερικών.

«Λάδι στη φωτιά» αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας που εξέφρασε την «αδιαμφισβήτητη» στήριξη του Βερολίνου στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουαϊδό.

Ο Νικολάς Μαδούρο με tweet του κάλεσε τους πολίτες της Βενεζουέλας να έχουν «ατσάλινα νεύρα», τονίζοντας ότι «θα συνεχίσουμε να νικάμε!»

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER



Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa