Πολιτική

Μίχαλος: Σε καλό δρόμο τα μηνύματα του Μητσοτάκη για τον επιχειρηματικό κόσμο

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ τοποθετήθηκε σήμερα πάνω στις πρώτες κινήσεις του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Μίχαλος σχολίασε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο και δήλωσε ότι «τα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτά που ο επιχειρηματικός κόσμος ήθελε να ακούσει, αρκεί να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν, γιατί η οικονομία και η αγορά χρειάζονται μια ουσιαστική επανεκκίνηση».

Σε ότι έχει να κάνει με το προωθούμενο νομοσχέδιο από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο περιλαμβάνονται φορολογική ελάφρυνση στις επιχειρήσεις, ο κ. Μίχαλος δήλωσε ότι  «Το πλέον ενθαρρυντικό είναι ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, το δεύτερο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί είναι αυτό της μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων για τις επιχειρήσεις. Το αναμένουμε προκειμένου να δοθεί άμεσα το στίγμα μιας νέας φιλοεπενδυτικής πολιτικής και στήριξης των επιχειρήσεων. Και με τις άλλες προτεραιότητες που εξήγγειλε από το υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει, καθώς πράγματι, προωθούν ένα νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα. Ευχή και απαίτηση όλων μας είναι να οδηγηθούμε σε μια ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη. Στην προσπάθεια αυτή της νέας κυβέρνησης, ο Επιμελητηριακός θεσμός θα σταθεί αρωγός και θα επιτελέσει στο ακέραιο το ρόλο του, προωθώντας θέσεις και προτάσεις για την καλύτερη επιτυχία της νέας αυτής πολιτικής».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa