Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: «Ο εθελοντισμός είναι προσφορά ψυχής»

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, συμμετέχοντας στον διαδικτυακό τηλεμαραθώνιο της Γραμματείας Οργανωτικού του Kόμματος, με σκοπό την προβολή και την οικονομική ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Ένα πράγμα που κρατάμε από την υγειονομική κρίση είναι ότι όλοι είμαστε ευάλωτοι. Αυτή και μόνο η αντίληψη μας δίνει την ικανότητα ενσυναίσθησης. Απλά να μπορούμε να μπούμε στη θέση του άλλου. Και τότε θα υποχωρήσουμε από τον εγωισμό μας και θα υποκλιθούμε στο μεγαλείο εκείνου που δίνει μάχη για τη ζωή του».

Ο κ. Λαζαρίδης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στη συγκεκριμένη δράση, προκειμένου να δηλωθεί ηχηρά – όπως είπε ότι «ο εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής. Είναι προσφορά ψυχής. Είναι στάση ζωής και πράξη ζωής».

Στη συνέχεια ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε ότι οι μεγαλύτεροι εχθρού για τον άνθρωπο «δεν είναι τα μικρόβια, οι ιοί και ο καρκίνος αλλά, η άγνοια, ο εφησυχασμός και η αδιαφορία. Η αντίληψη ότι “αυτό εμένα δεν με αφορά”. Κι όμως … μας αφορά όλους».

Παράλληλα, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «οι ρόλοι της πολιτείας και της κοινωνίας των πολιτών είναι συμπληρωματικοί. Είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι ούτε η αρρώστια, ούτε η ανημποριά γενικότερα μπορεί και πρέπει να παραμείνει στο επίπεδο του ατομικού. Είναι κοινωνικό πρόβλημα, άρα είναι δημόσιο ζήτημα, άρα είναι πολιτικά κρίσιμο ζήτημα. Συνεπώς, είναι ευθύνη και της πολιτείας να οργανώσει, να συντηρήσει και να δώσει την ευκαιρία στον εθελοντισμό να ανθίζει».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa