Παρασκηνιακά Πολιτική

Μακρόν, Μητσοτάκης και Τζινπίνγκ «πέταξαν» πάνω από τη Σαγκάη

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια της βόλτας τους στη διεθνή έκθεση στη Σαγκάη. Γιατί «πέταξαν» με αεροπλάνο πάνω από την πόλη.

Όταν οι τρεις ηγέτες, μαζί με τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, την πρωθυπουργό της Σερβίας και τον Τζαμαϊκανό ομόλογό της, έφτασαν στο περίπτερο της Κίνας, οι εκθέτες παρουσίασαν τους παρουσίασαν τον προσομοιωτή πτήσης ενός ηλεκτρικού αεροπλάνου που σχεδιάζουν οι Κινέζοι.

Ο Μακρόν κάθισε στη θέση του πιλότου, πίσω του πήρε θέση ο πρόεδρος της Κίνας και δίπλα του στάθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Στη συνέχεια, ο Γάλλος πρόεδρος, με τη βοήθεια επαγγελματία πιλότου, «απογείωσε» το αεροπλάνο, πέταξε πάνω από τη Σαγκάη και το προσγείωσε ξανά, όλα αυτά στον προσομοιωτή, εν μέσω χειροκροτημάτων.

Μητσοτάκης, Μακρόν και Τζινπίνγκ δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για αυτή την εμπειρία. Μάλιστα, σε όλη τη διάρκεια της πτήσης ο Γάλλος πρόεδρος και ο Ελληνας πρωθυπουργός προσκαλούσαν τον πρόεδρο της Κίνας να πάρει το πηδάλιο και να συνεχίσει την πτήση.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa