Κοινωνία

Μανωλόπουλος: Όσοι κάνουν το εμβόλιο δεν θα μπουν σε ΜΕΘ και δεν θα πεθάνουν

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας Βαγγέλης Μανωλόπουλος σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να εμβολιαστούν όλοι καθώς έτσι γλιτώνουν τον κίνδυνο του θανάτου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ΑΝΈΦΕΡΕ ότι μόλις περάσουν τρεις εβδομάδες από τη πρώτη δόση των εμβολίων, ο οργανισμός αναπτύσσει ανοσία διασφαλίζοντας, ότι ακόμη κι αν κάποιος νοσήσει, δεν θα φέρει βαριά συμπτώματα, ούτε θα κινδυνέψει να νοσηλευτεί.

«Όσοι κάνουν το εμβόλιο σήμερα, σε τρεις εβδομάδες έχουν διασφαλίσει ότι δεν θα νοσηλευθούν σε ΜΕΘ ή θα πεθάνουν» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο εμβόλιο της AstraZeneca, για το οποίο επεσήμανε πως η δεύτερη δόση είναι όντως δυνατόν να πραγματοποιηθεί μετά από 6 έως 12 εβδομάδες, υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα επιτρέψει τον εμβολιασμό περισσότερων ατόμων. «Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν θα προστατεύονται όσοι έχουν κάνει τη πρώτη δόση. Ωστόσο όταν γίνεται και η δεύτερη δόση του εμβολίου, η προστασία είναι ισχυρότερη και με μεγαλύτερη διάρκεια», προσθέτει ο ειδικός.

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa