μουσική

Μαρία Βούλγαρη: #μένει στο σπίτι και γράφει ένα συγκινητικό και ελπιδοφόρο τραγούδι

Η τραγουδοποιός Μαρία Βούλγαρη (Maria Voulgari) #μένει στο σπίτι και συνεχίζει να εμπνέεται και να δημιουργεί. Θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης σε όλους εμάς που μένουμε σπίτι τούτες τις δύσκολες μέρες της πανδημίας, έγραψε ένα συγκινητικό και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο τραγούδι το οποίο ερμηνεύει υπέροχα με την κιθάρα της και την ξεχωριστή χροιά της φωνής της.

 

 

 

 

  1. «Σ’ένα σπίτι διωγμένος προσμένεις». Οι μέρες μας, σε ένα στίχο τόσο άρτια δοσμένο. Τι σκέψεις και τι συναισθήματα σου δημιουργήθηκαν γράφοντας και τραγουδώντας το στίχο αυτό;

 

Όταν η ελευθερία από δεδομένο αγαθό ξαφνικά γίνεται ζητούμενο, αλλάζουν απότομα τα πάντα. Εν προκειμένω μας βρίσκουν όλα σε περιορισμό. Σε κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει. Αυτή η αβεβαιότητα μιας προσμονής που σε βρίσκει «διωγμένο» μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, μέσα στον ίδιο σου τον εαυτό, σε μια νέα συνθήκη, σε ταράζει. Είναι πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα που γεννιούνται.

 

 

 

  1. Τι είναι αυτό που πυροδοτεί τη γέννηση ενός τραγουδιού; Έχουμε δει στο παρελθόν να ευαισθητοποιείσαι με τις φωτιές στο Μάτι. Εκεί σε γνωρίσαμε και επίσημα δισκογραφικά με την «Αναγέννηση».

 

Τα συναισθήματα. Οι στιγμές. Οι σκέψεις. Οι εικόνες. Η σιωπή. Ο πόνος. Η χαρά. Η ανάγκη να εκφραστείς και να νιώσεις ότι ταυτίζονται κι άλλοι άνθρωποι με τη δική σου ευαισθησία.

Με ευαισθητοποιεί ο άνθρωπος, η ζωή, ό,τι συμβαίνει γύρω μας. Η κοινωνία, ο διαδικτυακός κόσμος, η προσωπική ζωή, η οικογενειακή, η επαγγελματική, η φύση.

Η ζωή έχει εκπλήξεις και απροσδόκητα γεγονότα. Σήμερα έχεις τα πάντα και αύριο δεν έχεις τίποτα. Έτσι συνέβη με πολλούς ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους και πολλοί την ίδια τους τη ζωή μες στη φωτιά. Εκεί δε γίνεται εκ των πραγμάτων να μείνεις αμέτοχος ή απαθής. Σε πλημμυρίζει το συναίσθημα και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να το διοχετεύσεις μέσα από την τέχνη σου.

 

 

 

  1. Το τραγούδι «Θα αντέξεις» να φανταστώ ηχογραφήθηκε στο κινητό, σε κάποιο τάμπλετ στο σπίτι; Πες μας λίγα για λόγια γύρω από το μότο #μένουμεσπίτι.

 

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε στο τάμπλετ. Στο σπίτι. Έτσι απλά με την κιθάρα και τη φωνή μου θέλησα τραγουδώντας να συμπαρασταθώ κι εγώ με το δικό μου τρόπο στο συνάνθρωπο. Να δώσω δύναμη μέσα από τη μουσική και τους στίχους μου.

Μένουμε σπίτι. Προστεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Μεριμνούμε όλοι για την υγεία. Για το συνάνθρωπο. Για τον εαυτό μας. Μπόρα είναι κι αυτή. Θα περάσει. Ψυχραιμία, σοβαρότητα και υπευθυνότητα χρειάζεται από όλους μας.

 

 

  1. Μέσα από δύσκολες συνθήκες όπως αυτή της πανδημίας που βιώνουμε όλοι τον τελευταίο καιρό, πόσο σημαντικό είναι για έναν καλλιτέχνη να επικοινωνήσει με το κοινό; Πιστεύεις ότι το κοινό αντλεί δύναμη μέσα από την τέχνη;

 

Η τέχνη σε απελευθερώνει. Είναι ένας ξεχωριστός δρόμος να γνωρίσεις σημαντικά κομμάτια της ψυχής ενός ανθρώπου. Η επικοινωνία με το κοινό όταν επιτυγχάνεται είναι σημαντικό σημείο αναφοράς τόσο για τον καλλιτέχνη όσο και για το κοινό του. Υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση εδώ. Όταν αντλεί δύναμη το κοινό από τον καλλιτέχνη τότε η δύναμη του καλλιτέχνη μεγαλώνει σε έμπνευση και δημιουργία. Και αν το δούμε σε ένα μεγαλύτερο πλάνο, αυτό μας δείχνει πόσο ομορφαίνει η ζωή μας μέσα από την τέχνη. Για σκεφτείτε τον κόσμο χωρίς ποιητές, μουσικούς, ζωγράφους, ηθοποιούς, συγγραφείς; Από που θα αντλούσαμε δύναμη όλοι εμείς ιδίως στα δύσκολα δίχως αυτούς;

Σαφώς λοιπόν είναι σημαντικό εκατέρωθεν.

 

 

  1. Πώς ορίζεται η επιτυχία για έναν καλλιτέχνη;

 

Ο καθένας από εμάς σίγουρα ορίζει την επιτυχία διαφορετικά, με βάση τις δικές του επιθυμίες και τα δικά του σταθμά.

Για μένα επιτυχία είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε ό,τι κάνω και να το κάνω με πολλή αγάπη και ψυχή.

Να εξελίσσομαι και να προχωρώ διαρκώς. Να σπάω τα όριά μου και να ανακαλύπτω καινούρια.

Να καταφέρνω να με γνωρίζω κάθε φορά βαθύτερα και καλύτερα προκειμένου όλα όσα αισθάνομαι να βρίσκουν αποδέκτες τις ψυχές αυτών που αγαπούν την τέχνη μου αλλά και όσων με γνωρίζουν για πρώτη φορά.

 

 

  1. Πόσο σημαντικό είναι να μείνουμε αισιόδοξοι, χαμογελαστοί και οπλισμένοι με υπομονή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτή τη δύσκολη κατάσταση της πανδημίας;

 

Προφανώς και είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε την πίστη μας, την υπομονή μας, την ελπίδα μας. Το χαμόγελό μας. Την αισιοδοξία μας. Την αγάπη προς το συνάνθρωπο προκειμένου το αύριο να γίνει για όλους μας ένα καλύτερο σήμερα.

 

 

 

  1. Η ιστορία δείχνει ότι η τέχνη ανθίζει στα δύσκολα. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό;

 

Η τέχνη σίγουρα ανθίζει στα δύσκολα. Μέσα από τις ρωγμές μπαίνει το φως. Κι όταν η σκιά γίνεται φως, τότε υπάρχει διέξοδος σε ό,τι φαντάζει αδιέξοδο.

Η τέχνη δίνει χρώμα στις ζωές μας, γεμίζει τις ψυχές μας και εμπνέει τις σκέψεις μας.

Κι όπως έχει πει και ο Ντεγκά, η τέχνη είναι αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν. Αυτό δηλαδή που καταφέρνεις να ξυπνήσεις μέσα τους.

 

 

  1. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

 

Είναι ήδη έτοιμη η δεύτερη προσωπική δισκογραφική μου δουλειά. Σύντομα θα την παρουσιάσω στο κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa