Πολιτική

Μαργαρίτης Σχοινάς: Να σωπάσουν οι Κασσάνδρες και οι λαϊκιστές στην ΕΕ

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σε πρόσφατες δηλώσεις του στη γαλλική Le Monde δήλωσε χαρακτηριστικά ότι στόχος είναι να σωπάσουν οι Κασσάνδρες και οι λαϊκιστές εντός της Ευρώπης, ενώ σημείωσε πως τελειώνοντας με την υγειονομική κρίση της πανδημίας, θα πρέπει η ΕΕ να αντιμετωπίσει το προσφυγικό. «Η ΕΕ δεν μπορεί να αποτύχει για δεύτερη φορά στο ζήτημα του μεταναστευτικού», είπε χαρακτηριστικά.

«Έπειτα από μια υγειονομική κρίση χωρίς προηγούμενο – η οποία βρίσκεται μόλις στην αρχή της – θα έχουμε να κάνουμε με έναν άλλο κόσμο, στον οποίο οι οικονομικές, τεχνολογικές και τάσεις ασφαλείας θα διευκολυνθούν»αναφέρει ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ακόμα προσθέτει ότι «Η Κομισιόν θα είναι έτοιμη να κάνουν περισσότερα για τους πολίτες. Οι μεμονωμένες απαντήσεις δεν αρκούν, μόνη η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί και πρέπει να επικρατήσει. Αυτή η κρίση θα χρησιμεύσει τελικά στην προσέγγιση των κρατών – μελών, συνειδητοποιώντας πως το μέλλον μας παραμένει κοινό. Ο κόσμος μας άλλαξε, αλλά όχι οι κοινές μας αξίες».

Τέλος αναφέρει ότι «Γι’ αυτό και η ΕΕ υιοθέτησε, σε διάστημα ορισμένων εβδομάδων, έκτακτα μέτρα που θα συμβάλουν σε πιο συντονισμένη και παράλληλα πιο αποτελεσματική αντίδραση (…) Πλέον, σε στενή συνεργασία με τις πρωτεύουσες των χωρών της Ευρώπης, ενεργούμε προκειμένου να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και λαμβάνουμε κοινά μέτρα ώστε να απαντήσουμε στο κοινό μας πρόβλημα».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa