Οικονομία

Μας περισσεύουν… Επιστρέφουμε 1 δισ στην Κομισιόν

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων ένα δισ. ευρώ, παρότι η αγορά έχει «στεγνώσει» από ρευστό. Εφόσον η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στην προθεσμία απορρόφησης των συγκεκριμένων κοινοτικών πόρων, που εκπνέει στο τέλος του 2016, θα πρέπει να τους επιστρέψει στην Κομισιόν.

Όπως κοινοποίησε η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, σε ερώτηση της ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη, δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, σημειώνεται πως για την ώρα η χώρα μας έχει αξιοποιήσει μόλις 353,3 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των κονδυλίων. Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία χτυπάει «καμπανάκι» επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως «η κυβέρνηση φαίνεται πως έχασε και το τραίνο της εμπροσθοβαρούς χρηματοδότησης».

Μάλιστα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης Χρήστος Δήμας ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα οι απορροφήσεις τομεακό και περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση της Ελλάδας

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa