Υγεία

«Μαύρο παγωτό» ίσον κίνδυνος

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν σπεύσει να δοκιμάσουν το «μαύρο παγωτό» που κυκλοφορεί πλέον και στην Ελλάδα. Τα νέα όμως είναι άσχημα αφού φαίνεται να ενέχει κινδύνους για την υγεία μας. Μάλιστα, ήδη έχει απαγορευτεί στη Νέα Υόρκη.

Το χρώμα του «μαύρου παγωτού» δεν προκύπτει από μαύρη σοκολάτα με μαύρη βαφή ζαχαροπλαστικής, όπως πολλοί μπορεί να πιστεύουν. Πρόκειται για μία εντελώς νέα γεύση, η οποία έχει δημιουργηθεί από απανθρακωμένο και ειδικά επεξεργασμένο κέλυφος καρύδας. Τεχνικά αυτό σημαίνει, ότι το τρόφιμο αυτό αποτελεί μια μορφή ενεργού άνθρακα.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας; Ο ενεργός άνθρακας φτιάχνεται από το κέλυφος καρύδας ή άλλα οργανικά υλικά που περνάνε από ειδική επεξεργασία με την παρουσία αερίου που καθιστά τον άνθρακα πορώδη. Αυτοί οι πόροι μπορούν να απομακρύνουν τις τοξίνες και τις χημικές ουσίες από το δέρμα, το νερό και γενικότερα από το σώμα μας.

Για αυτό ο ενεργός άνθρακας χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία σε περιπτώσεις δηλητηρίασης ή αν κάποιος έχει πάρει μεγάλη δόση ναρκωτικών.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ