Σε πρώτο πλάνο Τεχνολογία

Μεγάλη υποκλοπή για την Uber – Η εταιρία πλήρωσε χάκερς να «σωπάσουν»

Χάκερς υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα 57 εκατομμυρίων πελατών και οδηγών από την Uber Technologies Inc με την εταιρία να φιλάει το περιστατικό μυστικό ως κόρη οφθαλμού για περισσότερο από ένα χρόνο.

Η Βloomberg ανέφερε ότι τα δεδομένα που δέχθηκαν επίθεση τον Οκτώβριο του 2016 περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικούς αριθμούς 50 εκατομμυρίων επιβατών της Uber σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρία γνώριζε το θέμα εδώ και πάρα πολύ καιρό, αφού πλήρωσε 100.000 δολάρια στους χάκερς για να μην αποκαλύψουν την υποκλοπή, αυτήν την εβδομάδα ωστόσο, η εταιρεία απομάκρυνε τον αρχηγό ασφαλείας και έναν από τους αναπληρωτές του, για τη διαρροή.

Σύμφωνα με την εταιρία, επίθεση δέχθηκαν και τα προσωπικά δεδομένα περίπου 7 εκατομμυρίων οδηγών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 600.000 αριθμών αδειών οδήγησης των Η.Π.Α., ενώ δεν υπήρξε πρόσβαση σε αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, πληροφορίες πιστωτικών καρτών, στοιχεία τοποθεσίας ή άλλα δεδομένα.

Η Uber δήλωσε ότι είχε νόμιμη υποχρέωση να αναφέρει την επίθεση στους ρυθμιστικούς φορείς και στους οδηγούς των οποίων έχουν ληφθεί οι αριθμοί αδείας, ενώ «αναγκάστηκε» να πληρώσει τους χάκερς έτσι ώστε να μην αποκαλυφθεί η επίθεση, συμπληρώνοντας ότι δεν πιστεύει ότι οι πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν ποτέ. Παρ’ όλα αυτά η εταιρία αρνήθηκε να αποκαλύψει τις ταυτότητες των δραστών.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa