Κόσμος

Προηγείται καθαρά η Μέρκελ-Δημοσκοπήσεις της δίνουν 18 μονάδες προβάδισμα

Νίκη της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου προβλέπουν δημοσκοπήσεις οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας στη Γερμανία. Μάλιστα, οι ίδιες δημοσκοπήσεις προβλέπουν και σχηματισμό κυβέρνησης των Χριστιανοδημοκρατών με τους Φιλελεύθερους.

Η Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU/CSU) ενισχύεται ελαφρά και φτάνει πλέον το 40%, έναντι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) που παραμένει στο 22%.

Επίσης, η Αριστερά (Die Linke) παραμένει τρίτο κόμμα με 9%, ενώ ακολουθούν Πράσινοι (Die Gruenen) και Φιλελεύθεροι (FDP) με 8%.

Τέλος, το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία περιορίζεται στο 7%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του περιοδικού Stern και του ραδιοτηλεοπτικού δικτύου RTL

Εάν οι εκλογές γίνονταν σήμερα και όχι το Σεπτέμβριο, τότε σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ θα μπορούσαν να σχηματίσουν άνετα κυβέρνηση με τους Φιλελεύθερους του  Λίντνερ αφού συγκεντρώνουν ποσοστό 48%, ενώ Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά μόνο 39%.

Πάντως, το ποσοστό όσων δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή ότι είναι αναποφάσιστοι ανέρχεται στο 23%.

Τέλος, στο ερώτημα ποιον θα προτιμούσαν για καγκελάριο αν εξελέγετο απ’ ευθείας από το λαό, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε την νυν καγκελάριο Μέρκελ και μόνο το 22% τον  Σούλτς.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa