Κοινωνία

«Μετωπική» Αραβαντινού-Καλογήρου για τον Κορυδαλλό

Δικαστικές και πειθαρχικές διαδικασίες για τον Αντώνη Αραβαντινό, με αφορμή τα όσα είπε για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού προανήγγειλε με δήλωση του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Ο Αντώνης Αραβαντινός μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δέχονται απειλές και ξυλοκοπούνται καθημερινά στις φυλακές, ενώ κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά.

Αν και στη δήλωσή του ο κ. Καλογήρου δεν ανέφερε ονομαστικά τον Αντώνη Αραβαντινό, ωστόσο τον φωτογράφισε ξεκάθαρα.

Αναλυτικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε τα εξής:

«Οι ύβρεις, τα ψεύδη και οι συκοφαντίες που διατύπωσε σωφρονιστικός υπάλληλος δεν αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στις φυλακές, αλλά χαρακτηρίζουν τον ομιλούντα. Γι’ αυτό θα κληθεί άμεσα να λογοδοτήσει ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών και των πειθαρχικών οργάνων. Καλύπτω με την πλήρη εμπιστοσύνη μου τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχη Φυτράκη, ο οποίος υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική στο δύσκολο πεδίο του σωφρονιστικού συστήματος. Με την ίδια εμπιστοσύνη καλύπτω τα βαλλόμενα στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ.κ. Σταύρο Μαντακιοζίδη, Προϊστάμενο του Σώματος Επιθεώρησης και Παύλο Δουλάμη, Διευθυντή επιχειρησιακής επάρκειας. Η κοινή προσπάθεια για τον εξανθρωπισμό του σωφρονιστικού συστήματος με όρους κράτους δικαίου συνεχίζεται».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa