Κοινωνία

Με ένταση συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα η δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, η δίκη των εννέα Κρητικών για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Υπενθυμίζεται ότι, από το σύνολο των 20 μαρτύρων του κατηγορητηρίου, προχθές απουσίαζαν χωρίς δικαιολογία οι δύο. Έτσι, όπως αναφέρει το neakriti.gr για τους συγκεκριμένους δύο μάρτυρες (πρόκειται για νεαρούς, πρώην συμφοιτητές του Γιακουμάκη), διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή τους στα δικαστήρια.

Αίσθηση προκάλεσε ο εισαγγελέας όταν ανέφερε πως: «αν ο Βαγγέλης μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ίσως να ζούσε σήμερα». Αυτή η έκφραση προκάλεσε αντίδραση από την μεριά της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, οι οποίοι εξέτασαν την εξαίρεση του εν λόγω εισαγγελέα από την έδρα. Ωστόσο μετά από διακοπή που έγινε, ο εισαγγελέας ανακάλεσε και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Κάποια στιγμή ο βασικός μάρτυρας, Νίκος Δαβρής, άρχισε να δέχεται καταιγιστικά ερωτήματα, η πρόεδρος είπε: «Δεν είναι κατηγορούμενος ο μάρτυρας επειδή πήγε και ενημέρωσε τους υπεύθυνους της σχολής».

Ο Νίκος Δαβρής είναι αυτός που είχε καταγγείλει στην υπεύθυνη της εστίας της Γαλακτοκομικής αλλά και στον πρώην διευθυντή της Σχολής, όλα όσα γνώριζε ο ίδιος αλλά και είχε ακούσει ότι βίωνε ο Βαγγέλης το 1ο έτος στη Γαλακτοκομική των Ιωαννίνων.

«Πίστεψα όταν μου μετέφεραν όλα όσα συνέβαιναν στον Βαγγέλη, ότι ήταν πολύ σημαντικό να ενημερώσω τους αρμόδιους, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά πως οι υπόλοιποι Κρητικοί ή θα τον χτυπήσουν σοβαρά ή ακόμα και θα τον σκοτώσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Τον καθίσανε με το ζόρι και τον ξυρίσανε, τον είχαν κλείσει μέσα σε μία ντουλάπα και του πετούσαν νομίσματα για να τραγουδάει κάνοντάς τον τζουκ μποξ και του έκλειναν το ζεστό νερό. Σκέφτηκα ότι αν είχε κάνει μία κίνηση ο Βαγγέλης μπορεί να είχε αποβεί μοιραία για εκείνον».

Στην συνέχεια κλήθηκε και ο δεύτερος μάρτυρας να καταθέσει και έπεσε σε αντιφάσεις σε σχέση με το τι είχε καταθέσει προανακριτικά αλλά και κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Στην κατάθεσή του έδειχνε διστακτικός αλλά και σαστισμένος.

Ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη όταν βγήκε από την αίθουσα δήλωσε: «σήμερα είναι ένα κοινωνικό δικαστήριο. Δε με ενδιαφέρει η ποινή που θα τους επιβληθεί. Με ενδιαφέρει τι ήταν το παιδί μου. Να μάθουν και οι άλλοι τι ήταν ο Βαγγέλης και γιατί δεν αντιδρούσε».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa