Περιφέρειες - Δήμοι

Με ανοιχτό διαγωνισμό η προμήθεια απολυμαντών και σαρώθρων απαντά στον Πολάκη η Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής δεν παίζει με τη διαφάνεια και τα χρήματα των πολιτών, τονίζει σε ανακοίνωση της, με αφορμή το περιεχόμενο ανάρτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη σχετικά με την προμήθεια από την Περιφέρεια Αττικής 500 απολυμαντών  και χειροκίνητων ηλεκτρικών σαρώθρων, για τον καθαρισμό και την απολύμανση δημοσίων και δημοτικών κτιρίων, καθώς και σχολείων της Αττικής, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Η ανακοίνωση-απάντηση της Περιφέρειας Αττικής:

«1.      Η προμήθεια έγινε με τη διαδικασία του ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού, για να διασφαλιστεί απόλυτα η διαφάνεια της προμήθειας του υλικού. Αν και η διοίκηση της περιφέρειας είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει στην απευθείας διαπραγμάτευση με προμηθευτή, εφαρμόζοντας τις προβλέψεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη επελέγη η διαδικασία του διαγωνισμού.

2.       Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, πάλι με απόφαση του Περιφερειάρχη, το αποτέλεσμα του διαγωνισμού  θα σταλεί για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο, αν και δεν προβλέπεται υποχρεωτικά εκ του νόμου λόγω του χαμηλού οικονομικού αντικειμένου της, προκειμένου να μην υπάρχει καμία “σκιά” όσον αφορά την τήρηση της νομιμότητας.

Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να σταματήσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης υγειονομικής κρίσης που γνώρισε η χώρα. Κανένας Πολάκης και κανένας κομματικά εγκάθετος συστηματικός συκοφάντης δεν μπορεί να μας εμποδίσει να υλοποιούμε έργο και δράσεις,  που θα μας επιτρέπουν να είμαστε δίπλα στον πολίτη».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa