Πολιτική

Με γραβάτα στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας – Τι είπε ο πρωθυπουργός στη «φιέστα» στο Ζάππειο

Με μπορντό γραβάτα εμφανίστηκε στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρωθυπουργός, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή του…

«Τα στοιχήματα είναι για να εκπληρώνονται» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του λίγες μόνο ώρες μετά τη συμφωνία για το χρέος στο Eurogroup.

«Έχω μια δυσκολία, αλλά θα το συνηθίσω» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα στο ακροατήριο.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στη θέση της λιτότητα έρχεται η κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ σημείωσε ότι η σημερινή μέρα ανήκει σε κείνους που χτυπήθηκαν βάναυσα από την κρίση, που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται, που σήκωσαν την χώρα στην πλάτη τους.

«Μετά τις χθεσινές αποφάσεις για το ελληνικό χρέος η χώρα μας γυρίζει οριστικά σελίδα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε ότι «μετά από οχτώ ολόκληρα χρόνια καταφέραμε να επιλύσουμε το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. Ενός χρέους που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Ενός χρέους που κληρονομήσαμε από τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος».

«Αναλάβαμε το δύσκολο αλλά αναγκαίο καθήκον του μετασχηματισμού της χώρας», είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι «σε αυτή την προσπάθεια συγκρουστήκαμε σφοδρά, συμβιβαστήκαμε επώδυνα, δουλέψαμε σκληρά αλλά δεν δειλιάσαμε. Δεν διστάσαμε μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια». «Φτάσαμε ως εδώ. Φτάνουμε στο τέλος των μνημονίων», είπε.

«Η Ελλάδα γίνεται ξανά μια χώρα κανονική. Ανακτά την πολιτική και οικονομική της κυριαρχία. Ξαναγράφεται στον παγκόσμιο χάρτη. Στηρίζεται ξανά στα πόδια της», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Υπογράμμισε πως «όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στην Ελλάδα του χθες».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ