Κόσμος

Με σχεδόν 10 χιλιάδες νεκρούς στις ΗΠΑ και συνεχίζουν τις λειτουργίες!

Σύμφωνα με τον απολογισμό του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς το τελευταίο 24ωρο απεβίωσαν πάνω από 1200 ασθενείς στις ΗΠΑ και πλέον οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα έχουν φθάσει τους 9.633, ενώ καταγράφονται 337.072 κρούσματα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εδώ και ορισμένες ημέρες είχε τονίσει πως το επόμενο διάστημα θα είναι «οδυνηρό» για την χώρα, καθώς περιμένουν μεγάλο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων. Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου επανέλαβε τις δυσοίωνες προβλέψεις για την χώρα, τονίζοντας ωστόσο πως βλέπει την εξομάλυνση των κρουσμάτων και των θανάτων. Χαρακτήρισε μάλιστα καλό το γεγονός ότι μειώθηκαν οι θάνατοι στην Νέα Υόρκη, που έχει χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλη Πολιτεία. Στην τελευταία καταμέτρηση, από τα 25.000 νέα κρούσματα περισσότερα από 7.000 ήταν από τη Νέα Υόρκη.

Την ίδια ώρα παρά τις εντολές να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες λόγω κορωνοϊού, πάστορας συνέχισε να καλεί κόσμο σε λειτουργίες.

Ο πάστορας Τόνι Σπελ, είχε συλληφθεί την προηγούμενη εβδομάδα γι’ αυτόν τον λόγο, όμως συνεχίζει να αψηφά τις εντολές της κυβέρνησης της Πολιτείας, λέγοντας στους πιστούς ότι δεν έχουν «τίποτα να φοβούνται εκτός από τον φόβο».

Στην Πολιτεία απαγορεύονται συγκεντρώσεις άνω των 10 ανθρώπων, αλλά εκατοντάδες πιστοί συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία χθες, πολλοί με τα 26 λεωφορεία τα οποία πήγαν να τους παραλάβουν.

Σχεδόν όλοι, εκτός από τις οικογένειες, τηρούσαν απόσταση περίπου 2 μέτρων, διαβεβαίωσε δικηγόρος του πάστορα.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa