Άρθρα Θανάσης Παπαμιχαήλ

Με τα χίλια ζόρια!

Με τα χίλια ζόρια προσπάθειες δημοσιογράφων μήπως ξεφύγει από το «έρκος οδόντων» του πρωθυπουργού η λέξη «πρόωρες εκλογές». Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου κρατάει το στόμα του ερμητικά κλειστό. Αν δεν κλείσει η ψαλίδα των δημοσκοπήσεων, θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία μέρα της τετραετίας. Θα κρατήσει την εξουσία με νύχια και με «πρόθυμους»!

Με τα χίλια ζόρια τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις να προσπαθούν να σπάσουν το χαμηλότερο όριο της αυτοδυναμίας. Η αποχή των ψηφοφόρων και η ψήφος κατά του συστήματος, η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος, προβληματίζουν όχι μόνο τα δύο κόμματα εξουσίας, αλλά και τους δημοσκόπους, μήπως πέσουν και πάλι έξω στις προβλέψεις τους.

Με τα χίλια ζόρια θα κλείσουν οι λίστες των υποψηφίων του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας για τις βουλευτικές εκλογές. Πολλοί οι υποψήφιοι, λίγες οι θέσεις σε πολλές περιοχές. Στόχος η ανανέωση του έμψυχου δυναμικού και επιδιωκόμενη νέα εικόνα του κόμματος. Όσοι περισσέψουν θα οδηγηθούν σε άλλα κόμματα;

Με τα χίλια ζόρια ο κάθε νοήμων πολίτης και ιδιαίτερα όσοι συνεντευξιάζονται στις λαϊκές αγορές μπορούν να καταλάβουν το βαθύτερο φιλοσοφικό νόημα της φράσης «ολιγαρκής αφθονία» που ακούστηκε από επίσημα κυβερνητικά χείλη. Φράση «κομμένη και ραμμένη» για κατόχους μεταπτυχιακού φιλοσοφικών σπουδών.

Με τα χίλια ζόρια θα κλείσουν, αν κλείσουν ποτέ, τα τρία μεγάλα θέματα, που δύσκολα οι κυβερνήσεις θα τολμήσουν να βάλουν χέρι. Τα τρία αυτά θέματα είναι Εξάρχεια, Πανεπιστήμια, τάγματα εφόδου των γνωστών μας συλλογικοτήτων. Και πολιτική βούληση να υπάρξει, τα προβλήματα είναι πολλά και οι πληγές που θα ανοίξουν μεγάλες.

Με τα χίλια ζόρια αυτοδιοικητικοί, επικεφαλής συνδυασμών, θα κλείσουν ψηφοδέλτια. Δεκάδες οι υποψήφιοι δημοτικοί συνδυασμοί σε κάθε δήμο, με εκατοντάδες υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

Με τα χίλια ζόρια να βρεθούν και να πειστούν να «κατέβουν» στις εκλογές. Με τα χίλια ζόρια και η στελέχωση των ψηφοδελτίων με την ποσόστωση του 40% των γυναικών. Έχουν επιστρατευθεί σύζυγοι, πεθερές, ανιψιές, ακόμη και οικιακές βοηθοί! Εδώ «φταίει ο νόμος της απλής αναλογικής»!

Με τα χίλια ζόρια βγάζει τον μήνα το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων. Μισθός, σύνταξη, εξανεμίζονται μέχρι τις μισές μέρες του μήνα. Αυτό πιθανόν να λέγεται ολιγαρκής αφθονία ή υπερεπαρκής ανέχεια. Από μεγαλοστομίες χορτάσαμε, το πασχαλινό τραπέζι πώς θα το γεμίσουμε είναι το πρόβλημα.

του Θανάση Παπαμιχαήλ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa