Κοινωνία

Με 39 διανομές τροφίμων φέτος και 52 για το 2020 στηρίζονται χιλιάδες οικογένειες της Ανατολικής Αττικής

Το  Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υλοποιεί η  Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής.

Το Πρόγραμμα αφορά τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών σε δικαιούχους, οι οποίοι είναι αποκλειστικά ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης  και έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους, ώστε να είναι δικαιούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής  Βοήθειας για τους Απόρους»

Στην Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής, της οποίας επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Σαρωνικού, συμμετέχουν συνολικά 13 Δήμοι και συγκεκριμένα οι Δήμοι Σαρωνικού, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού.

Στις 15/7/2019, ξεκίνησε η πρώτη διανομή για το 2019, η οποία εντάσσεται στον νέο κύκλο διανομών του ΤΕΒΑ 2018 – 2019 και ολοκληρώθηκε στις 30/7/2019.

Οι ωφελούμενοι της 1ης διανομής ανήλθαν στους 12.000 περίπου από το σύνολο των δήμων εταίρων της σύμπραξης και δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις ή άλλα προβλήματα κατά τις διανομές. Διανεμήθηκαν νωπά τρόφιμα και είδη παντοπωλείου καθώς και είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής.

Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης, της πράξης, υλοποιήθηκε δέσμη συνοδών δράσεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου:

1)     Συμβουλευτική ωφελουμένων σε θέματα διατροφής και σπατάλης τροφίμων

2)     Ενημέρωση ωφελουμένων για θέματα υγείας

3)     Ψυχολογική ενδυνάμωση εφήβων και νέων

4)     Δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων

5)     Αθλητικές δραστηριότητες παιδιών

6)     Πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες ωφελουμένων και εθελοντών

7)     Δράσεις συμβουλευτικής ωφελουμένων σε θέματα καλής υγείας και φυσικής κατάστασης

8)     Ενημέρωση ωφελουμένων περί συμμετοχικής διακυβέρνησης και εθελοντισμού

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και Πρόεδρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά: «Με το πρόγραμμα αυτό, επιδιώκουμε και φέτος να προσφέρουμε μια ουσιαστική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα θεμελιώδη για την επιβίωσή τους. Δυστυχώς, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, η κρίση είναι ακόμα εδώ, όπως είναι και η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια. Η Αυτοδιοίκηση για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστεί στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στηρίζει στην πράξη τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.»

Εντός του 2019 θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρεις διανομές σε κάθε έναν από τους Δήμους – μέλη της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, ενώ για το 2020, θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον άλλες τέσσερις. Ο αριθμός των ωφελούμενων – δικαιούχων του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης – αναμένεται να ξεπεράσει τους 14.000 εντός του 2019.

Για το 2019 έχουν προγραμματιστεί 39 διανομές στο σύνολο των 13 Δήμων, ενώ για το επόμενο έτος έχουν προγραμματιστεί άλλες 52, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων κατά το μέγιστο δυνατόν.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa