Πολιτική

Μητσοτάκης και Μέρκελ συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Ο πρόεδρος της ΝΔ και η Γερμανίδα καγκελάριος είχαν την Παρασκευή μια «ειλικρινή» συζήτηση, όπως συζητούν μεταξύ τους τα μέλη του ΕΛΚ, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την «αδιαπραγμάτευτη» αντίθεσή του στην «κακή» Συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ επισήμανε σε δήλωσή της ότι οι «Πρέσπες» είναι το μόνο θέμα στο οποίο διαφώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Σε ένα θέμα έχουμε μία  διαφωνία, σχετικά με το σχεδιαζόμενο όνομα “Βόρεια Μακεδονία”. Εξήγησα με κάθε σαφήνεια ότι είναι προς όφελος όλων να λυθεί το πρόβλημα αυτό για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια καθώς και της χώρα της Βόρειας Μακεδονίας στο μέλλον» ανέφερε η κ. Μέρκελ.

«Εδώ υπάρχουν διαφορετικές γνώμες τις οποίες δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε, κάτι το οποίο δεν με εξέπληξε, ανταλλάξαμε όμως απόψεις γύρω από το θέμα αυτό» είπε.

Κατέληξε, δε, λέγοντας ότι «θα δούμε πως θα εξελιχτεί η κατάσταση της ψηφοφορίας στη Βουλής της «Μακεδονίας», εάν θα βρεθεί η πλειοψηφία εκεί, κάτι το οποίο ελπίζω. Κι εδώ μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό το οποίο μου λέγεται, ότι δηλαδή και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αγωνιστεί για να υπάρξει μια πλειοψηφία στην ελληνική Βουλή. Δεν ήμασταν ποτέ τόσο κοντά στην επίλυση αυτού του θέματος από ότι τώρα».

Για το περιεχόμενο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε γερμανική πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι, εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Με την Καγκελάριο Μέρκελ μιλήσαμε και σήμερα ειλικρινά. Όπως ξέρουν να συζητούν μεταξύ τους οι δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που είναι διαχρονικά υπέρ της Ευρώπης και δεν την αντιμετωπίζουν σαν σημαία ευκαιρίας.

Συζητήσαμε για τη συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς θα δώσουμε θετική προοπτική, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους. Ώστε να απαντήσουμε έτσι έμπρακτα σε κάθε είδους λαϊκισμό που απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή από όπου και αν προέρχεται.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa