Πολιτική

Σε νηπιαγωγείο στου Παπάγου ο Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ)

Στα εγκαίνια του α΄ δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού Παπάγου – Χολαργού βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, από όπου δεσμεύτηκε ότι με τη ΝΔ δεν θα υπάρξει παιδί που δεν θα έχει πρόσβαση σε παιδικό σταθμό είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό.
Έργο για τη νέα γενιά

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε στολίδι το έργο για τον δήμο και έδωσε συγχαρητήρια στην προηγούμενη και τη σημερινή δημοτική αρχή καθώς και σε όλους όσους δούλεψαν για να ολοκληρωθεί. «Είναι έργο για τη νέα γενιά, για τα παιδιά μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει ιδιαίτερη σημασία στο ζήτημα της προσχολικής αγωγής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και σε μια έρευνα στις ΗΠΑ που μελέτησε τις γνωστικές δυνατότητες παιδιών 15 ετών σε ζητήματα βασικής κατανόησης κειμένου και εξοικείωσης με βασικές μαθηματικές έννοιες.

Σύμφωνα με αυτή την έρευνα, τα παιδιά που είχαν ποιοτική προσχολική αγωγή είχαν 30% καλύτερες γνωστικές δυνατότητες σε σχέση με τα παιδιά που δεν είχαν. «Οι ανισότητες στη ζωή συχνά είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ευκαιριών που μπορούν να έχουν οι άνθρωποι στα πρώτα βήματα της ζωής.

Είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε σε όλα τα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες. Αυτά τα παιδιά που θα χαρούν σήμερα αυτό το έργο, θα αποκτήσουν βασικές δεξιότητες στα πρώτα έξι χρόνια της ζωής τους. Είναι άδικο να υπάρχουν και σήμερα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στη προσχολική ζωή» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, μίλησε για αταξία από την πλευρά της Πολιτείας σχετικά με το τι διδάσκονται τα παιδιά και αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια ενιαία δομή στο υπουργείο Παιδείας που θα βλέπει τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσα από ένα ενιαίο πρίσμα. Η μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, συνέχισε, πρέπει να ξεκινήσει από κάτω προς τα πάνω, από το νηπιαγωγείο και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς πρώτα, και μετά να δούμε τι θα κάνουμε στο δημοτικό, στο γυμνάσιο, στο λύκειο, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια και στο προσωπικό που θα εργαστεί στον βρεφονηπιακό σταθμό. «Ξέρω ότι καταθέτετε περίσσευμα ψυχής. Το κάνετε με αγάπη και αφοσίωση για τα παιδιά μας. Αξίζετε τη στήριξή μας και να λειτουργείτε σε καθεστώς εργασιακής ασφάλειας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

«Όταν ήμουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μου έκανε εντύπωση γιατί το δημόσιο προσλαμβάνει τακτικό προσωπικό σε ειδικότητες που μπορεί να μην είναι τόσο κρίσιμες και με ορισμένου χρόνου σε άλλες ειδικότητες που είναι πολύ καθοριστικές για βασικές υπηρεσίες όπως οι βρεφονηπιοκόμοι και οι νηπιαγωγοί».

Μητσοτάκης παιδικός σταθμός Μητσοτάκης παιδικός σταθμός

Μητσοτάκης παιδικός σταθμός

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa