Πολιτική

Μητσοτάκης στα εγκαίνια των νέων σταθμών Μετρό: «Το είπαμε, το κάναμε»!

Ομιλία στα εγκαίνια των τριών νέων σταθμών του Μετρό σε Νίκαια, Αγία Βαρβάρα και Κορυδαλλό, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκεστον σταθμό του Μετρό της Νίκαιας εγκαινιάζοντας τους τρεις νέους σταθμούς στην επέκταση της γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά. «Οι τρεις πρώτοι σταθμοί της γραμμής 3 προς Πειραιά είναι πια γεγονός. Τρία σημαντικά και δυναμικά βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού για τα οποία είχαμε δεσμευθεί και τα οποία σήμερα γίνονται πραγματικότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

«Καθώς αύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, δικαιώνουμε τις τέσσερις λέξεις που πιστεύουμε ότι δηλώνουν πολλά: το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας», τόνισε.

«Η συγκεκριμένη φάση επέκτασης αυτού του σύγχρονου μέσου μαζικής μεταφοράς προχώρησε και παρά τις σημαντικές τεχνικές δυσκολίες, ολοκληρώθηκε όπως σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε μέσα στα χρονοδιαγράμματα παρά τη μεγάλη αναστάτωση που προκάλεσε η πανδημία, κάτι το οποίο ισχύει και για τις εργασίες που συνεχίζονται στους τρεις υπόλοιπους σταθμούς», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

«Οι τρεις σταθμοί που θα δοθούν στην κυκλοφορία από αύριο το πρωί στις 5:30, διασυνδέθηκαν με το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ήταν κάτι το οποίο για κάποιο ακατανόητο λόγο δεν είχε καν προβλεφθεί. Ένα σύστημα το οποίο έμενε ανενεργό μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Στο μεταβατικό αυτό διάστημα η τιμή του νέου εισιτηρίου έχει μειωθεί στο 1,20 ευρώ», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το μεγάλο αυτό έργο του μετρό άργησε το ίδιος το έργο ξεκίνησε το 1992 με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Χρειάστηκαν 20 χρόνια για να υπογραφή η σύμβαση της γραμμής 3 το 2012 και σίγουρα όλες οι κυβερνήσεις συνέβαλαν στο να μπορέσει να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο».

«Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν οι εργασίες της εμβληματικής επένδυσης για την αναμόρφωση του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, είναι ένα έργο το οποίο θα αναβαθμίσει καθοριστικά τη ζωή ολόκληρης της Αττικής, θα τονώσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, την ανάπτυξη ολόκληρης της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

πηγή φωτο: intime.gr

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa