Πολιτική

Μητσοτάκης στο CNN για κορωνοϊό: Δώσαμε τον λόγο στους ειδικούς – Αποκαταστήσαμε την εμπιστοσύνη στο κράτος

«Είχαμε την απόλυτη συνεργασία των Ελλήνων και θέλω να τους ευχαριστήσω» τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο CNN και στη δημοσιογράφο Christiane Amanpour.

Αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για την αποτροπή διάδοσης του νέου κορωνοϊού και σημείωσε ότι «κινητοποιήσαμε τον ιδιωτικό τομέα και τα ιδρύματα, είχαμε πολλές δωρεές και θέλω να τους ευχαριστήσω. Η ελληνική κοινωνία επέδειξε μεγάλη αλληλεγγύη» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Δώσαμε το λόγο στους ειδικούς, με μία ημερήσια ενημέρωση. Είναι ανακουφιστικό, μετά από μία δεκαετία λαϊκισμού, ότι οι ειδικοί μας οδηγούν σε σωστές πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι τις βασικές εισηγήσεις για τα περιοριστικά μέτρα περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού, τις κάνουν επιστήμονες.

«Πολύ γρήγορα το ελληνικό κράτος μετακινήθηκε προς το ψηφιακό του μέλλον», τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις αλλαγές που έφερε ο κορωνοϊός στον τρόπο που εργάζονται οι πολίτες. Τόνισε σε αυτό το πλαίσιο, ότι ο ίδιος εργάζεται εξ’ αποστάσεως και οι συνεδριάσεις της κυβέρνησης γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τι είπε για το προσφυγικό

Αναφερόμενος στους φόβους για πανδημία του κορωνοϊού στη Μόρια, αλλά και γενικότερα στο μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Πρώτα απ όλα ευχαριστούμε το θεό που δεν έχουμε μέχρι στιγμής κρούσματα στη Λέσβο ή σε άλλο νησί. Έχουμε μόνο ένα κρούσμα σε προσφυγικό καταυλισμό. (…) Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στη Λέσβο, έχουμε να κάνουμε με μία πολύπλοκη κατάσταση. Κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο ώστε να εκτονώσουμε σταδιακά την πίεση που δέχονται τα νησιά. (…) Στις αρχές Μαρτίου, η Τουρκία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί απελπισμένους ανθρώπους και τους έστειλε στα σύνορα με την Ελλάδα ώστε να εκβιάσει την Ευρώπη».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa