Πολιτική

Μητσοτάκης: «Το πείραμα Τσίπρα μας έχει κοστίσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ»

Ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη  στον EUObserver  η οποία έχει τίτλο: «Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα υπόσχεται τέλος στη “σουρεαλιστική” εποχή».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέτρα λιτότητας που έχουν παρθεί αλλά  και στο τι θα δώσει ο ίδιος προτεραιότητα  «Η λιτότητα δεν θα πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις. Στην Ελλάδα είχαμε πολλή λιτότητα και λίγες μεταρρυθμίσεις».

Ο EUObserver σημειώνει πως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός καθώς προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για τις μεταρρυθμίσεις «μέχρι στιγμής, δυστυχώς, κάθε φορά που μιλούσαμε στην Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις, το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό ήταν οι αυξήσεις φόρων και οι περικοπές συντάξεων. Θεωρώ ότι είναι καιρός να επαναπροσδιορίσουμε τις πολιτικές μας προς όφελος των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να αποφύγουμε τις υποχρεώσεις μας».

Παράλληλα , ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το οποίο δεν απέκλεισε μιας και το πρόγραμμα διάσωσης λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Χαρακτηριστικά ανέφερε τα εξής: ««Η έκβαση των εκλογών δεν θα πρέπει ποτέ να θεωρείται δεδομένη. Είμαι βέβαιος ότι θα επικρατήσουμε και ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές με σημαντική διαφορά, αλλά ο δρόμος θα είναι ούτως ή άλλως μακρύς και δύσκολος» . Η Νέα Δημοκρατία είναι «το μόνο πολιτικό κόμμα που διαθέτει ένα ξεκάθαρο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που “κοιτάει” πέρα από το τέλος του ισχύοντος προγράμματος».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ρωτήθηκε και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι, εντελώς σουρεαλιστικό». Ταυτόχρονα, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει «υπερφορολογήσει την οικονομία έχει σκοτώσει την όποια ανάπτυξη θα μπορούσαμε να έχουμε.Το πείραμα Τσίπρα μας έχει κοστίσει 100 δισ. ευρώ. Οι πιστωτές της Ελλάδας φέρουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, καθώς αποδέχθηκαν λανθασμένο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa