Οικονομία

Μη καταβολή φόρου νομικών προσώπων για 4 στις 5 επιχειρήσεις

Μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να «ψαλιδίσει» κατά περίπου 60% το προϋπολογισθέν κονδύλι της προκαταβολής φόρου, 4 στις 5 επιχειρήσεις θα απαλλαγούν φέτος από την υποχρέωση να πληρώσουν φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.

Αυτό θα γίνει σύμφωνα με την Καθημερινή είτε διότι ήταν ζημιογόνες και το 2019 είτε διότι θα εμφανίσουν μηδενικό αποτέλεσμα στη φετινή φορολογική δήλωση, είτε διότι θα παραλάβουν ένα μηδενικό εκκαθαριστικό. Η μείωση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου από 30% έως και 100% –μόνο οι εταιρείες που έκλεισαν με πολύ μικρή μείωση εσόδων έως και 5% ή και αύξηση το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς δεν θα δουν μείωση στην προκαταβολή φόρου– ισοδυναμεί με έμμεση ένεση ρευστότητας 1,5 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι νέοι συντελεστές υπολογισμού της προκαταβολής φόρου θα ενσωματωθούν στη φορολογική νομοθεσία μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ο συνολικός προϋπολογισμός της επιστρεπτέας προκαταβολής θα φτάσει στα 2,6 δισ. ευρώ μετά και την προσθήκη της γ΄ φάσης. Τα 600 εκατ. ευρώ δόθηκαν στην α΄ φάση, το ένα δισ. ευρώ θα δοθεί μέσα στην εβδομάδα στο πλαίσιο της β΄ φάσης, ενώ επιπλέον ένα δισ. ευρώ έχει προϋπολογιστεί για την γ΄ φάση, η οποία θα είναι και η πιο «ανοικτή» καθώς θα συμπεριληφθούν και οι επαγγελματίες χωρίς ταμειακή μηχανή και χωρίς προσωπικό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa