Παρασκηνιακά

Μια επιλογή που «δείχνει» πολλά

Απόδειξη για την αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τρόπο λειτουργίας της αποτελεί η τοποθέτηση του στενού του συνεργάτη, Γιώργου Μυλωνάκη, στη θέση του γενικού γραμματέα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε να στελεχώσει το κρίσιμο αυτό πόστο με ένα τεχνοκράτη, με μεγάλη εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, με στόχο να εξορθολογήσει και να εκσυγχρονίσει την οργάνωση και τη λειτουργία της, φέρνοντάς τη πιο κοντά στα πρότυπα των σύγχρονων κοινοβουλίων των δυτικών κρατών.

Μια ματιά στο πλούσιο βιογραφικό του πείθει για τις ικανότητες του.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης έχει σπουδάσει διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ έχει μεταπτυχιακό στη Διεθνή Πολιτική και Ασφάλεια. Το 2003, διορίστηκε μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ στην Περιφέρεια Αττικής και το 2006 αποσπάστηκε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης του υπουργείου Οικονομικών. Το 2008 μετά από δημόσια πρόσκληση μετατάχθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Γραφείου Προέδρου και εκπρόσωπος τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έφερε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ως ειδικό σύμβουλό του. Ασχολήθηκε κυρίως με θέματα διαφάνειας, λογοδοσίας και ενίσχυσης της πειθαρχικής ευθύνης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Από τον Ιανουάριο του 2016 είναι ένας από τους στενότερους και πλέον έμπιστους συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πλέον καλείται να «τρέξει» ένα μοντέρνο σχέδιο διοίκησης ενός σύνθετου οργανισμού όπως είναι το ελληνικό κοινοβούλιο.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa