Παρασκηνιακά

Μια ιστορία από το «βρώμικο ’89» – Ο Χαρίλαος, ο Τεγόπουλος, τα δύο μπουκάλια ουίσκι και ο Ανδρέας…

Ένα περιστατικό από το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη με τίτλο «Νύχτα με πέντε φεγγάρια» δημοσιεύει σήμερα ο Βηματοδότης. Το περιστατικό έχει να κάνει με το διαβόητο «βρώμικο ’89».

Ο Βηματοδότης αναφέρει ότι το συμβάν που περιγράφει το βιβλίο έχει να κάνει με τις πιέσεις «που δεχόταν ο Χαρίλαος Φλωράκης προκειμένου να ενδώσει για την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Μεταξύ αυτών που ασκούσαν έντονες πιέσεις ήταν και ο μακαρίτης εκδότης «Ελευθεροτυπίας» Κίτσος Τεγόπουλος. Ο Ανδρουλάκης ήταν παρών μέχρι κάποια στιγμή και έτσι ξέρει από πρώτο χέρι τι έγινε…».

Παρακάτω μεταφέρει από το βιβλίο του Μ. Ανδρουλάκη: «ήταν 9.30 το βράδυ όταν εμφανίστηκε απροειδοποίητος στο σπίτι της οδού Πυθίας στο Χαλάνδρι, όπου διέμενε ο Χαρίλαος, ο Τεγόπουλος, «εισβάλλοντας» ελαφρώς πιωμένος με μια νάιλον σακούλα γεμάτη χαρτιά, συνοδευόμενος από τον δημοσιογράφο Γεώργιο Μαύρο. «Ο Χαρίλαος πάντα το γλένταγε με το στυλ του δαιμόνιου συνεκδότη της Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας, αλλά τώρα άκουγε τις άναρθρες φράσεις του: ‘’Συγκάλυψη! Θα τα ρίξετε όλα –υποκριτές!- μόνο στον Κουτσόγιωργα επειδή πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη; Θα βρωμίσετε το ήθος της Αριστεράς. Επί της κεφαλής σας η μεγαλύτερη υπόθεση διαφθοράς», φώναζε.

Την επόμενη μέρα ο Χαρίλαος λέει στον Ανδρουλάκη: «Μ’ έκανε άνω κάτω αυτός ο διάολος, μέχρι το ξημέρωμα. Ήπιε και δυο μπουκάλια ουίσκι. Δεν έβγαζα άκρη μ’ αυτά τα τραπεζικά ροζ παλιόχαρτα. Που πήγαμε και μπλέξαμε! Ο Μητσοτάκης, ο Τύπος, οι υπουργοί μας κι οι συνεργαζόμενοι στον ΣΥΝ, πασοκογενείς κι άλλοι, πλην Θοδωρή (Κατριβάνου), τα’ χουν στυλώσει υπέρ της παραπομπής. Κι ο Λεωνίδας την πέρασε στην ΕΑΡ. Ο Μητσοτάκης δεν θέλει βέβαια την καταδίκη του αιωνίου αντιπάλου του, αλλά προσβλέπει σε εκλογικά κέρδη από την παραπομπή του».

Ο Ανδρουλάκης του είπε: «Ο Καραμανλής, όμως, Χαρίλαε, που είχε παραπεμφθεί πριν από είκοσι πέντε χρόνια από την ΕΔΑ και το Κέντρο ψιθυρίζεται ότι δεν συμφωνεί». «Μακάρι να’ λεγε μια κουβέντα να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Όμως αυτός είναι πάντα της πισινής. Πρώτα θα αφήσει να γίνει η παραπομπή, να βγάλει το άχτι του με τον Ανδρέα που τον γέλασε στο θέμα της Προεδρίας, της Δημοκρατίας και μετά θ’ αφήσει έναν χρησμό με την αντίρρησή του. Τώρα πρέπει να πιούμε το πικρό ποτήρι», είπε.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa