Πολιτική

Μιλά για στρατηγική σύγκλισης ξεκαθαρίζει για κάλπες και αποκαλύπτει για τον νέο εκλογικό νόμο ο Θεοδωρικάκος

Στρατηγική προτεραιότητα για τη ΝΔ και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι οι συγκλίσεις και συναινέσεις, ανέφερε σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του πρωθυπουργού τόσο σε νομοθετικό επίπεδο όσο και σε ό,τι αφορά στην πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είναι στρατηγική προτεραιότητα για την παράταξή μας να κάνουμε τα πάντα για να πετυχαίνουμε συγκλίσεις και συναινέσεις για να γίνεται πράξη και η ενότητα των Ελλήνων», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε την πρόταση για την κυρία Σακελαροπούλου «συμβολική, υπερκομματική και υπερβατική κίνηση».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Λιβύη, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο πρωθυπουργός παρενέβη δυναμικά. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παρέμβει με πολύ δυναμικό τρόπο δίνοντας μάχη για τα δίκαιά μας», σημείωσε και τόνισε ότι έθεσε όλους όσους μετέχουν στη διάσκεψη του Βερολίνου προ των ευθυνών τους. Όσον αφορά την συνάντηση Μητσοτάκη – Χαφτάρ, είπε ότι αναδεικνύει την ακυρότητα του μνημονίου που υπέγραψε η Τουρκία. Υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και να στηρίξει τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, ενώ επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας εγγυώνται την ακεραιότητα της πατρίδας. «Είμαστε απολύτως έτοιμοι για τα πάντα και έχουμε Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας και γεμίζουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση τον ελληνικό λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο που θα ψηφιστεί στη Βουλή την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τον χαρακτήρισε δικαιότερο και αναλογικότερο από τους προηγούμενους καθώς το bonus που δίνει είναι κλιμακωτό και έχει σχέση με το ποσοστό που θα λάβει το πρώτο κόμμα, ενώ διασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα της χώρας. Σε ό,τι αφορά στον εκλογικό νόμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι το θέμα θα έχει κλείσει μέχρι τέλος Ιουνίου και επιβεβαίωσε ότι ένα από τα σενάρια που συζητώνται είναι ο Δήμαρχος να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο αν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 40%, αλλά, όπως σημείωσε, για το συγκεκριμένο θέμα θα γίνει διάλογος.

Πεποίθησή του είπε ότι είναι πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και τόνισε ότι προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και το καθήκον προς την πατρίδα.

Αναφερόμενος στην φορολογικές ελαφρύνσεις σημείωσε: «Πρώτο μέλημα αυτής της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει με όλες της τις δυνάμεις τη μεσαία τάξη. Να την απαλλάξει από τα βάρη τα οποία σήκωσε σε τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία σε μεγάλο βαθμό διέλυσαν αυτήν την τάξη».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa