Κόσμος

Μισέλ Ομπάμα: «Απέκτησα τις κόρες μου με εξωσωματική»

Η πρώην Πρώτη Κυρία της Αμερικής δημοσιεύει τα απομνημονεύματά της, με τίτλο «Becoming» και αποκαλύπτει πτυχές της ζωής της που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα.

Στο βιβλίο, η Μισέλ Ομπάμα αποκαλύπτει την οδυνηρή εμπειρία μιας αποβολής που είχε πριν από 20 χρόνια, καθώς και ότι αποφάσισε να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση για να γίνει μητέρα.

Μιλώντας στην εκπομπή Good Morning America του ABC, η πάλαι πότε ισχυρή γυναίκα του Λευκού Οίκου, παραδέχτηκε πως αισθάνθηκε «μόνη και χαμένη» μετά την αποβολή που είχε.

«Ένιωσα σαν να απέτυχα επειδή δεν γνώριζα πόσο συχνά συμβαίνουν αποβολές, αφού δεν μιλούσαμε γι’ αυτό το θέμα. Βιώνουμε τον πόνο μας, νιώθοντας ότι έχουμε καταρρεύσει. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι νέες μητέρες ότι συμβαίνουν και αποβολές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια συνέντευξη είπε ακόμη ότι ήταν περίπου 34 ετών όταν συνειδητοποίησε ότι «το βιολογικό ρολόι είναι πραγματικό» κι ότι «η παραγωγή ωαρίων περιοριζόταν», και γι’ αυτό αποφάσισε να καταφύγει στην εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Νομίζω ότι το χειρότερο που κάνουμε ως γυναίκες η μία στην άλλη είναι που δεν μιλάμε με ειλικρίνεια για τα σώματά μας και το πώς λειτουργούν», τόνισε.

Μάλιστα, την περίοδο που έκανε τις ενέσεις εξωσωματικής, ο γάμος της με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ είχε δοκιμαστεί αρκετά, καθώς ο 36χρονος τότε Μπαράκ, είχε μόλις εκλεγεί γερουσιαστής και την άφηνε συνεχώς μόνη της στο σπίτι.

«Για μας η προσφυγή σε σύμβουλο γάμου ήταν ένας απ’ τους τρόπους, όπου μάθαμε πώς να λύνουμε συζητώντας τις διαφορές μας. Γνωρίζω πολλά νεαρά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα και νομίζουν ότι κατά κάποιο τρόπο κάτι τρέχει μεταξύ τους. Και θέλω να γνωρίζουν ότι η Μισέλ κι ο Μπαράκ Ομπάμα, που έχουν έναν καταπληκτικό γάμο και αγαπιούνται, δουλεύουν για αυτό. Κι όποτε υπάρχει ανάγκη, ζητάμε βοήθεια για τον γάμο μας» αποκάλυψε η Μισέλ.
Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa