Συνεντεύξεις

Μπάμπης Καούκης στο «Π»: Έχω μάθει να δίνω μάχες και λύσεις

Ο Μπάμπης Καούκης είναι γενικός σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών και γενικός γραμματέας ΔΑΚΕ Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων. Έμπειρος αυτοδιοικητικός, με μακροχρόνια πορεία στα κοινά, υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Δυτικού Τομέα Αττικής το 2010, όπου τερμάτισε πρώτος, και από το 2014 ήταν επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ιλίου.

Πώς πήρατε την απόφαση να πολιτευτείτε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Από τη στιγμή που η Β΄ Αθηνών «έσπασε» σε τομείς, τα δεδομένα άλλαξαν για πολλούς. Τώρα υπάρχει η δυνατότητα και σε ανθρώπους που δεν είναι από πολιτικά τζάκια ή μέσα σε κάποια συστήματα να εκπροσωπήσουν το τόπο στον οποίο ζούνε, γεννιούνται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Είμαι καθαρός δυτικός, ξέρω τα προβλήματα και την ανθρωπογεωγραφία του Δυτικού Τομέα και μέσα από την Αυτοδιοίκηση έχω μάθει να δίνω μάχες και λύσεις στα προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά όλοι εμείς που κατοικούμε μόνιμα στον Δυτικό Τομέα.

Ποιες περιοχές περιλαμβάνει ο Δυτικός Τομέας Αθηνών και πού επικεντρώνονται τα προβλήματα;

Ο Δυτικός Τομέας περιλαμβάνει τους Δήμους: Άγιοι Ανάργυροι Καματερό, Ίλιον, Πετρούπολη, Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα. Προβλήματα υπάρχουν σε όλους τους δήμους, αλλού μεγάλα, αλλού μικρά. Η εγκληματικότητα, το «hotspot» στον Σκαραμαγκά, η έλλειψη μετρό σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αγίους Αναργύρους και Καματερό, η διαχείριση των σκουπιδιών, η υψηλή ανεργία, η πρόσβαση σε ένα παιδιατρικό νοσοκομείο κ.ά. είναι προβλήματα που κάνουν την καθημερινότητά μας δύσκολη.

Σύνθημά σας «Από τα δυτικά για τα δυτικά». Τι θέλετε να πείτε με αυτό;

Το «Από τα δυτικά για τα δυτικά» σηματοδοτεί ότι είμαι από τα δυτικά και θα παλέψω για τα δυτικά. Είμαι από τους ελάχιστους υποψηφίους που μένω, ζω, δουλεύω εδώ και που τα παιδιά μου γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και φοίτησαν σε δημόσια σχολεία των δυτικών προαστίων. Σηματοδοτεί ότι δεν χρειαζόμαστε τηλεοπτικούς αστέρες και τζακάτους για να μας σώσουνε, μπορούμε και μόνοι μας, αρκεί να το θέλουμε και να το πιστέψουμε.

Για την ανάπτυξη του Πάρκου Τρίτση ποια είναι τα σχέδιά σας;

Το Πάρκο Τρίτση, επί κυβέρνηση Σαμαρά, μετά από πολλά χρόνια είχε έρθει στην Αυτοδιοίκηση και είμαστε έτοιμοι να βρούμε και τους τρόπους χρηματοδότησης για να του δώσουμε τη μορφή που του αρμόζει. Δυστυχώς και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ άφησε τα καταστροφικά της αποτελέσματα. Με τον Δήμο Ιλίου είμαι σε καθημερινή επικοινωνία. Εδώ και χρόνια έχω καταθέσει τις προτάσεις μου στις οποίες πιστεύω ότι ο Δήμος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο με μια συνεργασία του ιδιωτικού τομέα εκεί που χρειάζεται με αυστηρά κριτήρια, με σύνδεση με τη ραδιοφωνία και με ένα ραδιοτηλεοπτικό μουσείο-πρότυπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Περιστέρι, στα δυτικά, πραγματοποίησε τη μεγάλη προεκλογική ομιλία του για τις ευρωεκλογές, ηχώντας το σάλπισμα της νίκης. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει η ΝΔ;

Το μήνυμα είναι σαφές, ότι ξέρει τα προβλήματα του Δυτικού Τομέα, που τόσα χρόνια έμειναν στα συρτάρια, και ήρθε η ώρα να δοθούν λύσεις.

Ως έμπειρος εφοριακός ποια πιστεύετε ότι είναι τα κατάλληλα μέτρα που πρέπει να πάρετε για να ανασάνει η χώρα;

Η άμεση ψηφιοποίηση του κράτους, η μείωση της φορολογίας για τα κέρδη των επιχειρήσεων στο 20%, η μείωση του φόρου της διανομής του μερίσματος στα μέλη των επιχειρήσεων στο 5%, η μείωση του ΦΠΑ, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, κίνητρα για επαναπατρισμό των επιχειρήσεων που έχουν τη φορολογική τους έδρα σε γειτονικές βαλκανικές χώρες, ισχυρό και ασφαλές τραπεζικό σύστημα και μάζεμα του δημόσιου τομέα.

Ποια είναι τα λάθη που πιστεύετε ότι έχει κάνει η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;

Η κυβέρνηση Τσίπρα ανέτρεψε σε λάθος στιγμή μια κυβέρνηση που ήταν έτοιμη να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια. Χρέωσε τον ελληνικό λαό με 200 δισ. ευρώ και μετά τον υπερφορολόγησε για να μαζέψει τα αμάζευτα, με αποτέλεσμα να φτωχοποιήσει και τους υπόλοιπους Έλληνες. Με λίγα λόγια δεν έκανε απολύτως τίποτα από όλα αυτά που είχε υποσχεθεί, αντιθέτως εγκλημάτησε σε όλα τα επίπεδα, και σε εθνικά θέματα και στο μεταναστευτικό και στην οικονομία και στην Υγεία και στη Παιδεία, για αυτό και ο ελληνικός λαός τον άφησε πίσω από τη ΝΔ κατά 9,5 μονάδες και στις εθνικές εκλογές θα τον τελειώσει.

Πέρα από την πολιτική και επαγγελματική ενασχόληση, ο άνθρωπος Μπάμπης πώς είναι στην καθημερινότητά του;

Είμαι πατέρας τριών παιδιών, που έχει παλέψει με πολλές δυσκολίες να τα μεγαλώσει και συνεχίζει, αφού τώρα τα δύο ακόμα σπουδάζουν. Είμαι κοντά στους συνανθρώπους μου όλα αυτά τα χρόνια και εύκολα με βρίσκουν να μου μιλήσουν ή να μου ζητήσουν τη βοήθεια μου, την οποία με χαρά, εάν μπορώ, προσφέρω. Είναι τρόπος ζωής για μένα αυτό. Είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος να βρει κάποιος, αφού όλοι ξέρουν το τηλέφωνό μου, το οποίο διατηρώ τον ίδιο αριθμό από το 1999.

Αγαπημένες σας ασχολίες και όνειρα που έχετε;

Η βόλτα και τα ταξίδια με τη μοτοσικλέτα μου, αφού είναι μια αγάπη την οποία τρέφω από δεκαέξι ετών. Οι μαζώξεις και οι συζητήσεις με καλούς φίλους. Τα όνειρά μου είναι όπως αυτά που έχουν όλοι, να έχουν μια καλή τύχη τα παιδιά μου, να υπάρχει αξιοκρατία παντού και να μπορέσω μέσα από την εκλογή μου να συμβάλω στη καλυτέρευση της ζωής των κατοίκων του Δυτικού Τομέα Αθηνών, και όχι μόνο.

Το μεγαλύτερο μάθημα που έχετε πάρει στη ζωή σας μέχρι τώρα;

Η προδοσία! Ειδικά όταν έχεις δώσει τα καλύτερά σου χρόνια να βοηθήσεις έναν άνθρωπο να διατηρεί τη θέση του και, όταν έρχεται η δική σου ώρα να ανέβεις, ο συγκεκριμένος να χρησιμοποιεί ό,τι μέσο αθέμιτο διαθέτει για σε σπιλώσει. Ο κόσμος όμως ξέρει, με αγαπάει και με στηρίζει και αυτό μού δίνει τη δύναμη να παλέψω και να ξεχάσω την αχαριστία και την προδοσία κάποιων ανθρώπων.

Συνέντευξη στη Χρύσα Σαραντοπούλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa