Κόσμος

Μπίζνες στο Βατικανό με επενδύσεις σε πολυτελή ακίνητα του Λονδίνου

Το Βατικανό έχει επενδύσει σε περισσότερα πολυτελή ακίνητα από ό,τι ήταν προηγουμένως γνωστό, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο.

Όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα «Financial Times», μια (νέα) επένδυση ύψους περίπου 110.000.000 ευρώ, όπως και άλλες, ανατρέχουν στην περίοδο που ήταν ακόμα καρδινάλιος ο -προσφάτως παραιτηθείς- Άντζελο Μπέκιου.

Πρόκειται για διαμερίσματα στην περιοχή Cadogan Square του Νάιτσμπριτζ. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ντοκουμέντα δείχνουν ότι ο Μπέκιου, ο οποίος ήταν το «Νούμερο δύο» στη γραμματεία του Πάπα μέχρι το 2018, εμπλέκεται στις αγοραπωλησίες.

Το Βατικανό δεν απάντησε μέχρι στιγμής σε σχετικό ερώτημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa).

Ο Μπέκιου υπό την προηγούμενη ιδιότητά του στη γραφειοκρατία του Βατικανού φέρεται να είχε επιβλέψει μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση ακινήτων στην περιοχή Τσέλσι του Λονδίνου, γι’ αυτό και ο Πάπας Φραγκίσκος υποχρέωσε τον 72χρονο καρδινάλιο να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του την περασμένη εβδομάδα. Ο Μπέκιου δήλωσε ότι είναι αθώος.

Η αγοραπωλησία στο Τσέλσι, για την οποία διεξάγονται έρευνες από εισαγγελείς του Βατικανού, δεν ήταν πάντως ο λόγος της παραίτησης του Μπέκιου. Ο «Guardian» ανήρτησε πριν από μερικές μέρες ένα επεξηγηματικό βίντεο με το παρασκήνιο της απόφασης από το Βατικανό.

Ο Πάπας μάλλον ήταν αποδέκτης παραπληροφόρησης, διότι η πραγματική κατηγορία φαίνεται πως ήταν ο νεποτισμός με τον αδελφό του σε σχέση με δραστηριότητες του δεύτερου, τις οποίες φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει ο Μπέκιου με χρήματα του Βατικανού. Και αυτό όμως το έχει αρνηθεί ο πρώην καρδινάλιος σε γερμανική εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa