Κορωνοϊός

Μπαίνει πλοίο για τον επαναπατρισμό Ελλήνων από την Ιταλία – Επικοινωνία Δένδια με Ντι Μάιο

Για αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου στις 17:30 το απόγευμα προγραμματίστηκε η αναχώρηση του «Cruise Olympia» από το λιμάνι της Ανκόνα προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα για την επιστροφή στη χώρα όσων Ελλήνων πολιτών επιθυμούν να επαναπατρισθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.

Η σχετική απόφαση πάρθηκε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο.

Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη παρακαλεί όσους από αυτούς δεν την έχουν ακόμη ενημερώσει, να επικοινωνήσουν μαζί της έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στους σχετικούς καταλόγους.

«Κατά την μετάβασή τους στην Ανκόνα θα πρέπει να έχουν μαζί τους για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται, το έντυπο της autodichiarazione συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο με την ένδειξη ότι επιστρέφουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση».

Ακόμη επισημαίνεται ότι κατά την επιβίβαση στο πλοίο πρέπει να φέρουν εν ισχύ διαβατήριο ή ταυτότητα ελληνική με λατινικούς χαρακτήρες.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα να τεθούν σε κατ’ οίκον αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες προς προστασία των ιδίων, των οικείων τους και της δημόσιας υγείας. Προς τούτο θα υπογράψουν έντυπο συναφούς δηλώσεως το οποίο θα τους δοθεί εν πλω.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 00393397511631ή να στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικό στο grcon.rom@mfa.gr του προξενικού γραφείου της πρεσβείας της Ρώμης.

Τι συζήτησαν Δένδιας και Ντι Μάιο

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να εργαστούν για την διευκόλυνση του επαναπατρισμού των πολιτών τους που έχουν παραμείνει στις δύο χώρες. Για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκε η ναύλωση πλοίου, αλλά και η δρομολόγηση πτήσης της Alitalia.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στην δοκιμαζόμενη από την διάδοση του κορωνοϊού φίλη και γείτονα Ιταλία. Διαβεβαίωσε επίσης τον συνομιλητή του για την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με όποιο τρόπο κριθεί προσφορότερος.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa