Περιφέρειες - Δήμοι

Μπακογιάννης: Είμαι απέναντι στην απλή αναλογική

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρευρέθηκε σε εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα στον Νομό Κοζάνης. την οποία διοργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Χρόνης Ακριτίδης. Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως: «Έχουμε το πιο αρτηριοσκληρωτικό, το πιο γραφειοκρατικό και υδροκέφαλο κράτος της Ευρώπης και μια πολιτεία που είναι σχεδιασμένη με τις λογικές του 1960 και όχι του 2020. Και αυτό το κράτος θέλουμε να το γυρίσουμε ανάποδα, να απελευθερώσουμε τις δυνάμεις της ελληνικής περιφέρειας που βρίσκονται σε αιχμαλωσία».

Ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι μόνο με την συνεργασία μπορούν να επιτευχθούν οι αναγκαίες αλλαγές, τόνισε ότι έφτασε ο καιρός ώστε να μπορέσουν να γίνουν αυτές αλλαγές, ενώ διαφώνησε με την εφαρμογή της απλής αναλογικής ως το πολιτικό μετρό που θα διευκόλυνε το στάδιο και την επιλογή των συνεργασιών. Συγκεκριμένα ο  κ. Μπακογιάννης δήλωσε ότι «Από την πρώτη στιγμή ήμουν απέναντι στην απλή αναλογική, γιατί αδικεί την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλοι εμείς τα προηγούμενα χρόνια στην αυτοδιοίκηση». Καλύτερο παράδειγμα για τα προβλήματα που δημιουργεί είναι το παράδειγμα του νέου δήμαρχου Θεσσαλονίκης Κώστα Ζέρβα, ο οποίος σε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών, αναδείχθηκε δήμαρχος με το ποσοστό του 66,79%, έναντι του συνυποψηφίου του Νίκου Ταχιάου (33,21%). Παρ’ όλα αυτά ο κ. Ταχιάος κατέχει την πλειοψηφία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, πράγμα που δημιουργεί πολλά προβλήματα μέσα στο νέο δήμαρχο.

Στην συνέχεια συμπλήρωσε πως η ιδέα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ίδρυση συμβουλίου περιφερειαρχών είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα, διότι θα επιτευχθεί ένας δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του κράτους, της κυβέρνησης και της περιφέρειας.

Τέλος ο κ. Μπακογιάννης σε ότι έχει να κάνει με την αποχή, κάλεσε όλους τους πολίτες να πάνε και να ψηφίσουν ότι αυτοί πιστεύουν.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa