Περιφέρειες - Δήμοι

Μπακογιάννης: Καταδίκη της βίας χωρίς αστερίσκους

Στην καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται προχώρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά την διάρκεια δημόσιας συζήτησης με τη συμμετοχή συνυποψηφίων του, για τον Δήμο Αθηναίων.

«Θα πρέπει να αποδείξουμε τη Δημοκρατία μας στην πράξη. Ελπίζω σήμερα να κάνουμε μια νέα αρχή» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης στην εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο της καμπάνιας «Βαλ’τους Χ – Ο Μαύρος Χάρτης της Αθήνας» που αφορά τις ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων ετών στην πόλη.

«Όλοι μας καλούμαστε να υπερβούμε τις όποιες ατζέντες και φιλοδοξίες και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» τόνισε απευθυνόμενος στους συνυποψηφίους.

Ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία των διοργανωτών, τονίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια συζήτηση, ενώ πρότεινε να «το κρατήσουμε ως πολύτιμο δημοκρατικό κεκτημένο».

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε ότι «έχουμε ένα πολιτικό σύστημα που πολλές φορές υποκύπτει στον πειρασμό του “εμείς ή εσείς” ή του “εμείς ή κανείς”.

«Η συνεργασία, η συνεννόηση, η συναίνεση είναι στο σκληρό πυρήνα της αυτοδιοίκησης και αυτό δεν είναι κάτι θεωρητικό και αφηρημένο. Είναι πρακτικό και όλοι κρινόμαστε στην πράξη», επεσήμανε.

Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας, ο κ. Μπακογιάννης πρότεινε τη λειτουργία ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου,  μέσω του οποίου ο Δήμος και οι αρμόδιοι φορείς θα μπορούν να αντιμετωπίσουν το οργανωμένα έγκλημα, τα κυκλώματα και τις μαφίες, που εκμεταλλεύονται πολλές φορές πρόσφυγες και μετανάστες.

«Έχουμε ολόκληρες περιοχές που βιώνουν την εγκατάλειψη και ο φόβος κυριαρχεί. Ο φασισμός και η τρομοκρατία βρίσκουν εύφορο έδαφος», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει να «ανοίξουμε τα μάτια μας στην απαράδεκτη κατάσταση, στην εγκατάλειψη και την περιφρόνηση που αισθάνονται ολόκληρες περιοχές της Αθήνας. Αδιέξοδα και απελπισία. Ας μην κουνάμε το δάκτυλο και ας αντιληφθούμε ότι ο αγώνας για μια δημοκρατική πόλη μας αφορά όλους».

«Ο Δήμος καλείται να δώσει την μάχη για την ένταξη αυτών των ανθρώπων. Να υλοποιήσει δομές, να είναι σε θέση να παρέχει αναγκαίες νομικές υπηρεσίες, υπηρεσίες για γλωσσομάθεια, και ταυτόχρονα να έχει το δικό του Παρατηρητήριο Ρατσισμού για να χαρτογραφεί την πραγματικότητα», δήλωσε ενώ ξεκαθάρισε ότι «Έχοντας αισθανθεί στο πετσί μου τον παραλογισμό της βίας να είμαστε όλοι ξεκάθαροι. Η βία από όπου κι αν προέρχεται δημιουργεί αποστροφή, οργή και αγανάκτηση. Πρέπει να καταδικάζεται χωρίς γενικολογίες, χωρίς περιστροφές, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις».

«Πολλές φορές κόβουμε την πραγματικότητα στα μικροκομματικά μας συμφέροντα και τα κάνουμε όλα αυτά με μια γερή δόση λαϊκισμού ενώ ταυτόχρονα καθυστερούμε τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν δικάζει αλλά έχει την ευθύνη να παρέχει όλες τις διοικητικές ευκολίες και έρχεται με αλλαγές στον ποινικό κώδικα που είναι χάδι στη Χρυσή Αυγή», συνέχισε τονίζοντας «έχουμε αποτύχει στη διαχείριση του προσφυγικού».

Μιλώντας για την έκθεση των διοργανωτών στην Τεχνόπολη με θέμα τα θύματα του ρατσισμού, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε πως «Το θέμα είναι πως θα φωτίσουμε τις μαύρες τρύπες της Αθήνας, τι θα κάνουμε για τις παιδικές χαρές και τους χώρους άθλησης, τι θα κάνουμε για να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης από το πεζοδρόμιο μέχρι το άλσος και το πάρκο».

«Ο φόβος κυριαρχεί και τρέφει το μίσος το οποίο με τη σειρά του τρέφει το έγκλημα και την επίθεση. Ας μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα και για πραγματικές λύσεις που ξεκινούν από την ασφάλεια, την καθαριότητα, το πράσινο και το φως. Αυτή θα είναι η δουλειά μας την επόμενη ημέρα και όχι να είμαστε σχολιαστές ή παρατηρητές», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε και ο ίδιος, οι προτάσεις του δεν έχουν κανένα ιδεολογικό φορτίο.

«Δεν νομίζω να διαφωνούν ο δεξιός και ο αριστερός ότι τα παιδιά αυτών των ανθρώπων πρέπει να μαθαίνουν ελληνικά, ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορεί να ζούνε στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Από την επόμενη ημέρα των εκλογών είμαστε συνοδοιπόροι. Ο καθένας όπου τον τάξει ο λαός αλλά όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη. Φεύγω πολύ αισιόδοξος από τη σημερινή συνάντηση», ανέφερε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa