Την πρόσληψη 7.073 νέων υπαλλήλων δρομολογούν υπουργεία και φορείς σε όλη τη χώρα.

Η αρχή θα γίνει με την έκδοση δύο προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας. Το πρώτο αφορά την επιλογή 3.494 ανέργων σε 17 δήμους της χώρας και το δεύτερο την ενίσχυση των Κέντρων Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων (1.882 νέες θέσεις στα «hot spots»).

Παράλληλα, το ΑΣΕΠ βρίσκεται στην τελική ευθεία για την έκδοση πέντε προκηρύξεων μόνιμου προσωπικού. Με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα, θα επιλεγούν 670 υπάλληλοι στο υπουργείο Οικονομικών, 510 στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, 300 στην ΕΥΔΑΠ, 135 στον υπουργείο Ναυτιλίας και 82 υπάλληλοι σε δήμους και περιφέρειες.

1. Κοινωφελής εργασία: 3.494 σε 17 δήμους

Την πρόσληψη 3.494 ανέργων προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Στη διαδικασία συμμετέχουν 17 δήμοι. Πρόκειται για τους Δήμους Περάματος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Άρτας, Παύλου Μελά, Σαλαμίνας, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Φυλής, Παιονίας, Ασπροπύργου, Κορδελιού-Ευόσμου, Σιντικής, Αγρινίου, Κορίνθου και Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει οκτάμηνη σύμβαση εργασίας.

Οι άνεργοι που θα συμμετέχουν σε αυτά θα απασχοληθούν στην υλοποίηση έργων τα οποία θα αφορούν τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών. Η δράση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και στην αποτελεσματική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Οι ωφελούμενοι απαιτείται να είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες : εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανένας και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, άνεργα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

2. «Hot spots»: 1.882 προσλήψεις

Στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να ανακοινωθεί η νέα πρόσκληση της κοινωφελούς εργασίας για την πρόσληψη 1.882 ανέργων που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.

Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις ειδικότητες διοικητικού – οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, οδηγών και γενικών καθηκόντων.

3. Υπουργείο Οικονομικών: 670 τελωνειακοί – εφοριακοί

Με 670 μόνιμους υπαλλήλους ενισχύεται η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην τελική φάση επεξεργασίας. Οι προσλήψεις αφορούν τελωνειακούς και εφοριακούς. Πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η οποία καθορίζει τον αριθμό θέσεων που θα καλυφθούν από υποψηφίους που υπάγονται στον νόμο 2643/1998 για ειδικές κατηγορίες προσωπικού, όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος διαγωνισμός θα «τρέξει» μέσα στο καλοκαίρι, μέσω ΑΣΕΠ.

4. Υπουργείο Ναυτιλίας: 135 τεχνίτες

Στελέχη του ΑΣΕΠ επεξεργάζονται τις τελευταίες λεπτομέρειες της προκήρυξης του υπουργείου Ναυτιλίας για 135 μόνιμους, εκ των οποίων 19 στις διοικητικές υπηρεσίες του και 116 μηχανικούς και τεχνικούς στους Οργανισμούς Λιμένων και σε άλλους φορείς της εποπτείας του. Για τις διοικητικές θέσεις θα επιλέγουν πτυχιούχοι με γνώση ξένης γλώσσας και χειρισμού Η/Υ. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά στο ΑΣΕΠ.

5. ΕΥΔΑΠ: 300 μηχανικοί

Τον Αύγουστο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η νέα μεγάλη προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για 300 νέους υπαλλήλους με σύμβαση αορίστου χρόνου. Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν από την προκήρυξη είναι: ΠΕ Διοικητικοί 5, ΠΕ Οικονομικοί 15, ΠΕ Στατιστικοί 1, ΠΕ Αναλυτές Προγραμματιστές 5, ΠΕ Χημικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 20, ΠΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΠΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 4, ΠΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 2, ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 7, ΤΕ Πολιτικοί Μηχανικοί 12, ΤΕ Τοπογράφοι Μηχανικοί 1, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί 3, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί 3, ΤΕ Μηχανολόγοι Μηχανικοί 2, ΤΕ Προγραμματιστές 3, ΤΕ Διοικητικοί 2 και ΤΕ Οικονομικοί 15, ΔΕ Μηχανολόγοι 5, ΔΕ Ηλεκτρολόγοι 15, ΔΕ Τεχνίτες Αυτοκινήτων 3, ΔΕ Δομικών Έργων 12, ΔΕ Οδηγοί C Κατηγορίας 25, ΔΕ Οδηγοί C, D Κατηγορίας 5, ΔΕ Γραμματείς 5, ΔΕ Καταμετρητές 25, ΔΕ Φύλακες 20, ΔΕ Προσωπικό Η/Υ 2 ΥΕ Εργάτες 75 και ΥΕ Αποθηκάριοι 5.

6. ΕΛΤΑ: 510 διοικητικοί – διανομείς

Με 510 μόνιμους υπαλλήλους ενισχύονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις θα εγκριθούν μέσα στον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, και βάσει της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού, τα ΕΛΤΑ θα καλύψουν πάγιες ανάγκες τους με 510 μονίμους, εκ των οποίων 220 θα είναι διανομείς (ταχυδρόμοι) και 215 υπάλληλοι Εσωτερικής Εκμετάλλευσης. Παράλληλα, οι προσλήψεις θα αφορούν σε μικρότερο αριθμό και τις ειδικότητες Διοικητικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πληροφορικής, Οδηγών και Διαμετακομιστών.

7. Δήμοι: 82 στα νησιά

Τις διαδικασίες κάλυψης 82 θέσεων τακτικού προσωπικού σε ΟΤΑ ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέχεια των αιτημάτων των φορέων. Τις επόμενες μέρες ο διαγωνισμός θα φτάσει στα γραφεία του ΑΣΕΠ για επεξεργασία. Αναλυτικά η κατανομή των θέσεων προσωπικού είναι: Δ. Αγαθονησίου 1, Δ. Αγίου Ευστρατίου 2, Δ. Αμοργού 1, Δ. Ανάφης 1, Δ. Αντιπάρου 3, Δ. Αστυπάλαιας 3, Δ. Ελαφονήσου 1, Δ. Θάσου 3, Δ. Θήρας 3, Δ. Καλυμνίων 3, Δ. Καρπάθου 2, Δ. Κάσου 3, Δ. Κέας 2, Δ. Κιμώλου 1, Δ. Κυθήρων 3, Δ. Κύθνου 2, Δ. Κω 3, Δ. Λειψών 3, Δ. Λέρου 1, Δ. Μήλου 3, Δ. Μυκόνου 3, Δ. Νισύρου 2, Δ. Οινουσσών 3, Δ. Παξών 2, Δ. Πάτμου 3, Δ. Σερίφου 2, Δ. Σίφνου 1, Δ. Ψαρών 2, Περιφέρεια Β. Αιγαίου 10 και Περιφέρεια Ν. Αιγαίου 10.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Ευκαιρίες για Εργασία» της εφημερίδας Παρασκήνιο που κυκλοφόρησε το Σάββατο 17/6

Σχολιάστε ...