Οικονομία

Μπλόκο στη ρύθμιση χρέους αν δεν ληφθούν… αιματηρά μέτρα!

χρεος

Σε σκληρότερη στάση έναντι της Ελλάδας αναμένεται να προχωρήσουν οι δανειστές μέσα στο προσεχές διάστημα, όσο η κυβέρνηση δείχνει να… αδιαφορεί για τα φλέγοντα ζητήματα της μεταμνημονιακής εποπτείας, τα οποία αποφεύγει καθώς επιδρούν αρνητικά στο προεκλογικό της αφήγημα.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον κατώτατο μισθό προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές ανησυχούν για σημαντικές επιπτώσεις στην πορεία της απασχόλησης, τόσο σε ποσοτικό όσο και se ποιοτικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί η αύξηση της ανεργίας και η μετατροπή των συμβάσεων σε περιορισμένου χρόνου θα αλλάξουν πολλές παραμέτρους στους μακροοικονομικούς δείκτες και στα δημοσιονομικά μεγέθη.

Από την άλλη πλευρά, οι δανειστές έχουν αρχίσει να προειδοποιούν με… αντίποινα, σε περίπτωση που δεν κλείσουν τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό δείχνει ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές δεν είναι και τόσο… διατεθειμένοι να κάνουν τα στραβά μάτια, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να έχει έντονα αρνητικό αντίκτυπο στα ακροατήριά τους.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Λουκά Γεωργιάδη στο toxrima.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa