Το αργότερο έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να έχει κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σκοπεύει να προωθήσει επείγουσες και αναγκαίες ρυθμίσεις που θα επιλύουν πρακτικά προβλήματα των δήμων.

Παράλληλα, με διατάξεις του θα παρέχονται «δώρα» υπό τη μορφή μισθολογικών παροχών σε εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε δημοτικούς συμβούλους και σε αντιδημάρχους.

Παρά τις ενστάσεις του Υπουργείο Οικονομικών που ζητούσε την αναβολή της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου πριν το κλείσιμο της αξιολόγησης λόγω του δημοσιονομικού κόστους ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης προχωρεί στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου το οποίο μεταξύ άλλων θα προβλέπει…

Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε κατηγορίες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Επαναφέρεται η διάταξη για αποζημίωση των μελών των δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου,και η παροχή αντιμισθίας σε όλους τους αντιδημάρχους και όχι σε περιορισμένο αριθμό όπως σήμερα.

Οι εργαζόμενοι στην  καθαριότητα θα λάβουν σε χρήμα τη μη παροχή τα προηγούμενα χρόνια, με βάση τους κανονισμούς υγιεινής, ατομικών μέσων προστασίας (ρουχισμός κλπ) και γάλακτος.