Κοινωνία

Μυρίζει «μπαρούτι» στο Πολυτεχνείο – Υπό κατάληψη το Ίδρυμα

Υπό κατάληψη τελεί το Πολυτεχνείο δύο ημέρες πριν από την επέτειο της 17 Νοεμβρίου και το Πολυτεχνείο.

Μάλιστα οι αντιεξουσιαστές με ανακοίνωσή τους ζητούν τσιγάρα και πολεμοφόδια ενώ έχουν απευθύνει κάλεσμα στις 20:00 το βράδυ της Τετάρτης να συγκρουστούν με δυνάμεις της αστυνομίας.

Η ανάρτηση έγινε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αναφέρει:

«Η κατάληψη του Πολυτεχνείου εξελίσσεται με επιτυχία, ήδη οι πρώτοι πολιτικοί στόχοι για αποκλεισμό πολιτικών και κομματικών οργανώσεων, που καπηλεύονται την εξέγερση, έχουν υλοποιηθεί.
Καλούμε κόσμο στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 8 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

*Χρειαζόμεστε φαγητό τσιγάρα και πολεμοφόδια

Κατάληψη Πολυτεχνείου

Ανακοίνωση ωστόσο εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ όπου κάνει λόγο για παρεμπόδιση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και προσβολή της ιστορικής μνήμης της επετείου.

«Τα όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, με την κατάληψή του από μειοψηφική ομάδα ατόμων και την παρεμπόδιση του τριήμερου εορτασμού για την εξέγερση του 1973, αποτελούν προσβολή της ιστορικής μνήμης. Η εξέγερση του Νοέμβρη αποτελεί έμπνευση και οδηγό για τους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και κανείς δεν μπορεί να καπηλεύεται το μήνυμά της» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa