Αθλητικά

Μόλις στα 29 του αποσύρθηκε ο Λυκούργος Τσάκωνας

Τέλος στην καριέρα του αποφάσισε να βάλει ο Λυκούργος Τσάκωνας, μόλις στα 29 του χρόνια. Ο Έλληνας πρωταθλητής του στίβου στα 100 και 200 μέτρα , με ανάρτησή του στο Facebook, έκανε γνωστή την ξαφνική απόφασή του.

«Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω ούτε τα μισά από όσα μπορούσα…», έγραψε χαρακτηριστικά ο Λυκούργος Τσάκωνας, ο οποίος είχε πάρει μέρος σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Θέλω με αυτό να επικοινωνήσω ότι δεν θα αγωνιστώ ξανά. Δυστυχώς δεν κατάφερα να κάνω ούτε τα μισά από όσα μπορούσα… όμως δεν με πειράζει και τόσο, γιατί είμαι ευγνώμων για ό,τι έζησα. Είμαι ευγνώμων αν έστω κι ένα παιδί με θαύμασε ή με θεώρησε πρότυπο του. Είμαι ευγνώμων αν έστω κι ένας άνθρωπος ένιωσε υπερήφανος με κάποια επιτυχία μου, ή που απογοητεύτηκε από κάποια αποτυχία μου. Είμαι ευγνώμων εάν έστω κι ένας καρδιοχτύπησε μαζί μου σε κάποιο αγώνα. Είμαι ευγνώμων που ένιωσα την ευθύνη να κουβαλήσω το εθνόσημο στο στήθος μου», ανέφερε ο Λυκούργος Τσάκωνας.

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Είχα τη χαρά να ζήσω πολλά και έντονα συναισθήματα. Διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας μου και έγινα πιο δυνατός άνθρωπος. Είμαι υπερήφανος για της επιλογές που έκανα ,καθώς επίσης και για τις επιλογές που δεν έκανα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο που με έμαθε να είμαι νικητής».

«Έχω επίσης την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κύριο Άρη Βισκαδουράκη που με αγκάλιασε σαν παιδί του, και που μου έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι στις μέρες μας καθαροί σαν το διαμάντι. Επίσης θέλω να πω ένα δημόσιο ευχαριστώ, όσο και αν “ακούγεται” τετριμμένο, στους γονείς μου, που ήταν απλά εκεί. Διαθέσιμοι και ανιδιοτελείς πάντα. “Αν η κοινωνία αντί να παράγει αντίτυπα, δημιουργούσε μοναδικότητες, κανείς δεν θα είχε την ανάγκη να κρίνει, ούτε κανένας θα δεχόταν να κριθεί”, ήταν το μήνυμα του Τσάκωνα που συγκέντρωσε όπως ήταν λογικό πολλά μηνύματα αγάπης και θαυμασμού», έγραψε ο Λυκούργος Τσάκωνας.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa