Πολιτική

Μόλις ψηφιστεί ο νόμος υπογράφει ο Άδωνις για τη Θάνου! «Ας πάει στα δικαστήρια!»

Μόλις ψηφιστεί ο νόμος για τις Ανεξάρτητες Αρχές ο Άδωνις Γεωργιάδης θα εκδώσει την υπουργική απόφαση, που θα ορίζει ότι τόσο η κ. Θάνου όσο και η κ. Νάκου εμπίπτουν στην ρύθμιση για το ασυμβίβαστο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος ειδικά στην κ. Θάνου, πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε ότι τον ξεπερνά η ιδέα ότι θεωρεί εαυτό της αναντικατάστατο, σχολιάζοντας την δήλωσή της ότι είναι υπερκομματική και δεν παραιτείται.

Παράλληλα χαρακτήρισε υποκρισία την τοποθέτηση της κ. Θάνου ότι είναι πολιτικά ουδέτερο πρόσωπο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναγνώρισε ότι η κ. Θάνου είχε μεγάλη σταδιοδρομία στον δικαστικό κλάδο και έχει δίκιο όταν αναφέρει ότι οι πρόεδροι του ανώτατοι δικαστηρίου επιλέγονται με κυβερνητική απόφαση.

Ωστόσο, υπενθύμισε ότι η κ. Θάνου ήταν 9η στη σειρά για την προεδρία του Άρειου Πάγου το 2015, άρα παρακάμφθηκαν οκτώ άτομα, κάτι που σημαίνει ότι είχε μεγάλη κυβερνητική εύνοια επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως αν η πρώην σύμβουλος στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα θέλει μπορεί να πάει στα δικαστήρια, όμως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει μία πραγματικά ανεξάρτητη Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa