Πολιτική

Μόρια: Προσωρινά σε σκηνές οι 3.000 μετανάστες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ειδική ενημέρωση Τύπου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργο Κουμουτσάκο και ενημερωθήκαμε ότι όλοι οι άστεγοι πρόσφυγες και μετανάστες προσωρινός θα μεταφερθούν σε ειδικές σκηνές.

‘Αμεση προτεραιότητα αποτελεί η προστασία των ευάλωτων που διέμεναν στη Μόρια, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος σε ενημέρωση στους δημοσιογράφους. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα 408 ασυνόδευτα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι 3 .000 άστεγοι μετανάστες στη Μόρια θα μεταφερθούν σε σκηνές. Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος ενημέρωσε για τα εξής:

  1. Βάσει των πληροφοριών δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ζωής
  2. Όλα τα ανήλικα είναι προστατευμένα
  3. Στη Μόρια βρίσκονται αυτή τη στιγμή 408 ανήλικα παιδιά
  4. Ιδιαίτερη προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες
  5. Προτεραιότητα η κατάσβεση των εστιών και η κατόπτευση της περιοχής
  6. οι 3.000 άστεγοι μετανάστες στη Μόρια θα μεταφερθούν σε σκηνές

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το νησί 

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες κηρύχθηκε η Λέσβος με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, κηρυχθηκε για λόγους δημόσιας υγείας και αρχίζει από σήμερα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa