Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Διαπραγματευτικό όπλο η πρόταση για εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι είναι ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο για την χώρα μας η πρόταση για εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι η πρόταση του εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας που έθεσε στο τραπέζι ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, αποτελεί ένα ακόμη διαπραγματευτικό όπλο στο τραπέζι, κινητοποιώντας όλο και περισσότερες δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη που υποστηρίζουν τη σθεναρή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη γείτονα.

Παράλληλα, ο Μ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι  «οι αποφάσεις δε λαμβάνονται μέσα σε ένα βράδυ. Οι αποφάσεις πρέπει να ωριμάσουν και να καλλιεργηθεί το κατάλληλο κλίμα. Υπό αυτήν την προοπτική, αυξάνουμε το βαθμό πίεσης για την υιοθέτηση πιο σκληρών μέτρων απέναντι στην Τουρκία στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου».

Αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο κ. Βαρβιτσιώτης την χαρακτήρισε  «άκαιρη» και «εκτός πραγματικότητας», τη στιγμή που την επικαιρότητα μονοπωλούν θέματα όπως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τα νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και οι τουρκικές απειλές. «

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να απολογηθεί και στο αριστερό του ακροατήριο, στην κα. Κωνσταντοπούλου, στον κ. Λαφαζάνη, που όλη την περίοδο που κυβερνούσε βρίσκονταν έξω από κάθε συμβολαιογραφείο διαδηλώνοντας και σταματώντας πλειστηριασμούς. Περίπου 30.000 πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa