Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης: Υπάρχει μέτωπο χωρών υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στο θέμα της επανεκκίνησης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία και στο ζήτημα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” και τόνισε ότι υπάρχει μέτωπο χωρών υπέρ του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι δεν αποτελούν διαπραγμάτευση, αλλά είναι μία διαδικασία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ των δύο πλευρών.

Επεσήμανε, ακόμη, πως η επανέναρξη των διερευνητικών επαφών γίνεται μέσα σε ένα κλίμα διεθνούς καταδίκης και κυρώσεων για την Τουρκία, η οποία ζητάει από την Ευρώπη να ξαναβρούν μία λειτουργική σχέση.

Ο αναπληρωτής υπουργός επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν συζητάει θέματα, όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ή ο περιορισμός της εθνικής κυριαρχίας. Πρόσθεσε, δε, πως για την Τουρκία δεν είναι ευνοϊκό το διεθνές περιβάλλον για να δυναμιτίσει τις διερευνητικές επαφές και πως αν το κάνει θα αναλάβει και την ευθύνη της κατάρρευσης τους, αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τη σκληρή στάση της Ελλάδας και της ΕΕ.

Σε ερώτηση για το χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έκδοση κοινού ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι αυτή έχει γίνει καταρχάς αποδεκτή και «δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερο μέτωπο χωρών το οποίο ζητάει να γίνει».

Τέλος, όπως είπε, είναι σημαντικό να προχωρήσει ο ευρωπαϊκός εμβολιασμός χωρίς άλλες καθυστερήσεις από την πλευρά των εταιρειών στην παροχή των εμβολίων.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER