Κόσμος

Μ. Σουλτς: Δεν κρίθηκαν ακόμα οι εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις

Ο Μάρτιν Σουλτς, ηγέτης των γερμανών σοσιαλδημοκρατών σε συνέντευξή του τόνισε ότι «πιστεύω ότι έχω καλές πιθανότητες να ηγηθώ της επόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης».
Μάλιστα, έσπευσε να προσθέσει ότι «αξίζει να κάνει κανείς προεκλογικό αγώνα μέχρι και το τελευταίο λεπτό».

Σε νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid που δημοσίευσε η Bild της Κυριακής η ένωση των χριστιανικών κομμάτων υπό την Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζει να διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι των βασικών της αντιπάλων. Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) συγκεντρώνουν εκ νέου το 38% στην πρόθεση ψήφου και προηγούνται με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι των συγκυβερνώντων -ακόμη- Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που περιορίζονται στο 24%.

Στην τρίτη θέση παραμένει το κόμμα της Αριστεράς  (Die Linke) με 10% ενώ την τέταρτη μοιράζονται οι Φιλελεύθεροι (FDP) και το εθνολαϊκιστικό Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 8% έκαστο. Στην 6η θέση καταποντίζονται πλέον οι Πράσινοι  (Grüne) που με 7% πλησιάζουν όλο και περισσότερο το εκλογικό όριο του 5%.

Μολονότι τα ποσοστά του SPD υπολείπονται σημαντικά εκείνα των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ με πολλούς αναλυτές να εκτιμούν ότι οι εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου έχουν ήδη κριθεί, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς συνεχίζει να ελπίζει σε νίκη του κόμματός του.

Οι ομοσπονδιακές εκλογές δεν έχουν κριθεί ακόμη», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Berlin Direkt του ZDF που μεταδόθηκε το βράδυ της Κυριακής. «Πιστεύω ότι έχω καλές πιθανότητες να ηγηθώ της επόμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «αξίζει να κάνει κανείς προεκλογικό αγώνα μέχρι και το τελευταίο λεπτό».

Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο συνέχισης του νυν «μεγάλου» κυβερνητικού συνασπισμού του κόμματός του με τη χριστιανική ένωση της Άγκ. Μέρκελ, εντούτοις μόνον εάν ηγείται ο ίδιος της νέας κυβέρνησης. «Δεν είμαι αντίθετος σε έναν μεγάλο συνασπισμό υπό την ηγεσία μου».

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa