Πολιτισμός

Νέα έδρα UNESCO στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Νέα έδρα για την UNESCO «για τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια: Οικοδόμηση Δυνατοτήτων και Ανθεκτικότητας διαμέσου της Εκπαίδευσης και της Έρευνας», θα ανοίξει στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με επικεφαλής την Επίκουρη Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων, κυρία Φωτεινή Μπέλλου.

Η συγκεκριμένη Έδρα θα αποτελέσει την 11η Πανεπιστημιακή Έδρα της UNESCO στην Ελλάδα. Αρμοδιότητα της Έδρας θα αποτελέσει η προάσπιση της συμμετοχής των γυναικών στην εγκαθίδρυση της ειρήνης, και η προστασία τους κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων.

Στόχος της νέας Πανεπιστημιακής Έδρας θα είναι η δημιουργία ενός διεθνούς διεπιστημονικού δικτύου, που θα επιδιώκει την ενδυνάμωση των γυναικών σε περιοχές που ταλανίζονται από ένοπλες συγκρούσεις και την αποτελεσματική συμμετοχή τους στη δημιουργία ελεύθερων κοινωνιών που συμβάλλουν στην ειρήνη και την ανάπτυξη.

Δίαυλο για την επιτυχία του προγράμματος θα αποτελέσει η συνεργασία της Έδρας με εταίρους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς η Έδρα UNESCO βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και τις υφιστάμενες Έδρες σε Ελληνικά Πανεπιστήμια και στο Εξωτερικό.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa