Κόσμος

Νέα αποκάλυψη για το ελικόπτερο που έστειλε στον θάνατο τον Κόμπι, την Τζιάνα και τους άλλους 7 επιβαίνοντες

Στην αποκάλυψη ότι η αεροπορική εταιρεία στην οποία ανήκε το Sikorsky που συνετρίβη με επιβάτες τον Κόμπι Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του, Τζιάνα και άλλους επτά ανθρώπους, δεν διέθετε την απαραίτητη άδεια έτσι ώστε οι πιλότοι της να πετάνε σε συνθήκες V.F.R (πτήση με προσανατολισμό εξ όψεως) όπως έγινε στο δυστύχημα της Κυριακής, προχώρησαν οι New York Times.

Η εφημερίδα επικαλείται τρεις διαφορετικές πηγές που της μετέφεραν ότι το πιστοποιητικό που είχε χορηγήσει η Federal Aviation Administration στην Island Express Helicopters, την εταιρεία στην οποία ανήκε το Sikorsky S-76B, δεν επέτρεπε στους πιλότους της να πραγματοποιούν τέτοιας κατηγορίας πτήσεις με χαμηλή νέφωση.

Όπως αναφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο μπορεί το ελικόπτερο να ήταν εξοπλισμένο με σύγχρονα όργανα και ο έμπειρος πιλότος της μοιραίας πτήσης, Άρα Ζομπαγιάν να είχε άδεια για τέτοιες πτήσεις, οι περιορισμοί στο πιστοποιητικό από τη FAA επέτρεπαν πτήσεις εξ όψεως μόνο σε συνθήκες ικανοποιητικής ορατότητας.

Πολλές εταιρίες δεν έχουν αντίστοιχο πιστοποιητικό

Σχεδόν καμία από τις αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις τσάρτερ με έδρα το αεροδρόμιο που χρησιμοποιούσε η Island Express δεν έχει προχωρήσει στη διαδικασία να αποκτήσει αυτού του είδους το πιστοποιητικό με το επιχείρημα ότι απαιτούνται πολλά χρήματα για εκπαίδευση πιλότων σε μια περιοχή όπως το Λος Άντζελες στην οποία οι καιρικές συνθήκες και οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι ευνοούν τις πτήσεις χαμηλού ύψους βασισμένες στην όραση των πιλότων.

Η αποκάλυψη αυτή για την εταιρεία με την οποία πέταξε ο Κόμπι Μπράιαντ ρίχνουν φως στο γιατί ο πιλότος του ελικοπτέρου δεν υπέβαλε σχέδιο για πτήση εξ όψεως ενώ επιχειρούσε να ανέβει πάνω από τα σύννεφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα των New York Times η εταιρεία Island Express Helicopters ανακοίνωσε την αναστολή των πτήσεων των αεροσκαφών της. Σύμφωνα με εργαζόμενο, η αναστολή αποφασίστηκε «για λειτουργικούς λόγους» και η εταιρεία θα αποφασίσει μέρα με την ημέρα πόσο αυτή θα διαρκέσει.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER