Κόσμος

Νέα βελτιωμένη πρόταση των ΗΠΑ στην Τουρκία για αγορά του συστήματος Patriot

Οι ΗΠΑ απ’ ότι φαίνεται βαράνε μία στο καρφί και μια στο πέταλο, διότι προσπαθούν να ακυρώσουν με όλες τους τις δυνάμεις την αγορά των S-400 από την Τουρκία. Αυτή την φορά επέστρεψαν κάνοντας μια βελτιωμένη πρόταση στην τουρκική κυβέρνηση για την απόκτηση του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Πάτρικ Σάναχαν «Έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση για την πρόταση που παρουσιάσαμε στην Τουρκία για τους Πάτριοτ, τη διαθεσιμότητά τους, την τιμή τους και — αυτό είναι πολύ σημαντικό — τη συμμετοχή [τουρκικών] βιομηχανιών που θα σημάνει [η αγορά] των Πάτριοτ». Αυτό έρχεται στην σκιά της απόφασης της Τουρκίας να επεκτείνει τις συνομιλίες για στρατιωτική συνεργασία με την Ρωσία και να συζητά το ενδεχόμενο απόκτησης του μαχητικού Su-57 το οποίο είναι πέμπτης γενιάς. Αυτή η απόφαση είναι η εναλλακτική της Τουρκίας σε περίπτωση που οι Αμερικάνοι δεν παραδώσουν τα πολυπόθητα F-35 στην πολεμική αεροπορία της χώρας.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ, ο στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ που δήλωσε τα εξής:

«Εργαζόμαστε ακόμη και ελπίζουμε ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία με την Τουρκία, είναι μια καλή πρόταση»

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa