Εκλογές 2019 Περιφέρειες - Δήμοι

Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει το σαρωτικό προβάδισμα Πατούλη

Ξεκάθαρο προβάδισμα στην κούρσα για την Περιφέρεια Αττικής αποκτά ο Γιώργος Πατούλης.

Η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Αμαρουσίου καταγράφει, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Rass, μεγάλη δυναμική, καθώς προπορεύεται με διαφορά 15,7 μονάδων από την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ, νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, η οποία φαίνεται να κερδίζει τη μάχη της δεύτερης θέσης από τον προκάτοχό της και υποστηριζόμενο από το Κίνημα Αλλαγής Γιάννη Σγουρό.

Πίσω από τη νυν περιφερειάρχη πλασάρεται ο κ. Σγουρός με 16,7%, ενώ πιο χαμηλά κινούνται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος (4%), ο Θάνος Τζήμερος (3,8%) και ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης (3,7%). Το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 10,4%.

Το μεγάλο ατού του κ. Πατούλη, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της μέτρησης, είναι η υψηλή διείσδυση που δείχνει να έχει σε άλλους πολιτικούς χώρους πέραν της Νέας Δημοκρατίας, από την οποία στηρίζεται επισήμως.

Με το συνολικό ποσοστό του στην πρόθεση ψήφου είναι 34,8%, ο «γαλάζιος» υποψήφιος προτιμάται από το 64,1% των Νεοδημοκρατών ψηφοφόρων, αλλά προσελκύει και έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους που επέλεξαν άλλα κόμματα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, μεταξύ των οποίων και το 24,2% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, η βασική αντίπαλός του, που συγκεντρώνει 19,1% στο σύνολο των ερωτηθέντων, δυσκολεύεται να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του δικού της χώρου που την προτιμούν μόνο σε ποσοστό 36,8%, ενώ πολύ χαμηλή είναι η απήχηση που έχει σε άλλους χώρους.

 

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER
Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa