Πολιτική

Νέα Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Ποιο το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες

Ένα χρόνο συμπληρώνει στο «τιμόνι» της χώρας η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που έρχεται στο φως η πολιτική της κυριαρχία συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», η Νέα Δημοκρατία προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜΕΡΑ25 με 3%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Η πλειοψηφία των πολιτών κρίνουν θετικά το έργο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη στον έναν χρόνο διακυβέρνησής της.

Η οικονομία το σημαντικότερο πρόβλημα των πολιτών
Οι πολίτες αναδεικνύουν την οικονομία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας. Συγκεκριμένα 4 στους 10 απαντούν ότι η οικονομία είναι το ζήτημα που τους ανησυχεί ενώ η πλειοψηφία απαντά ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Παράλληλα, την ανεργία ανέφερε το 16%, την ιατρική περίθαλψη και την επιδημία του κορωνοϊού το 14%, το προσφυγικό – μεταναστευτικό το 9% και την εξωτερική πολιτική το 7%.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa