Πολιτική

Νέα Δημοσκόπηση: Ψήφος εμπιστοσύνης των πολιτών σε Μητσοτάκη – Καθαρή πρωτιά για τη ΝΔ

Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας νέας δημοσκόπησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών αφού συγκέντρωσε το 45% των πολιτών  στην ερώτηση για τον ποίο θεωρούν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την Metron Analysis και ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, το 45% των ερωτηθέντων απάντησαν πως καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 17%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 2%, η Φώφη Γεννηματά με 2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 2%.

Μεγάλο ποσοστό έχει συγκεντρώσει και η απάντηση «κανένας» καθώς το 23% των ερωτηθέντων δεν θέλησε να αναφέρει κάποιο όνομα στην απάντηση του.

Και δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός αναδείχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό έδειξαν τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης. Αναλυτικά, στην πρώτη θέση με ποσοστό 59% βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με ποσοστό 41% ο Αλέξης Τσίπρας με 37%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 32%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 26 % και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 20%.

Στην ερώτηση για το αν η χώρα κινείται στη σωστή η στη λάθος κατεύθυνση το 49% θεωρεί προς τη σωστή, το 42% προς τη λάθος ενώ ένα 5% ούτε στη σωστή ούτε στη λάθος.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (82%) πως η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό 66,9%. Αντίθετα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν κατά 66% πως η χώρα βαδίζει σε λάθος δρόμο ενώ αυτοί του ΚΚΕ σε 63%.

 Πρώτη και πάλι η Νέα Δημοκρατία

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 16 μονάδες διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ έχει ποσοστό 35,1%, ελαφρά πεσμένα σε σχέση με το 36,2% στη δημοσκόπηση του Οκτωβρίου. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19% (τον Οκτωβριο κατέγραψε 18,2%), Το ΚΙΝΑΛ παραμενει σταθερό στο 6,1% το ΚΚΕ με 4,8% (σε αντίθεση με το 5,1% τον Οκτώβριο). Ανεβασμένη εμφανίζεται η Ελληνική Λύση με 4,2% (έναντι 3,9% τον Οκτώβριο) και στα ίδια ποσοστά με 2,9% παραμένει το ΜεΡΑ25.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa